Anamaria n-a făcut mare brânză la proba individuală de spadă

Visul Anamariei Brânză la o medalie s-a oprit în sferturi

Anamaria Brânză a fost una dintre marile noastre speranţe pentru o medalie la concursul de spadă individual. Din păcate, nr.1 mondial şi marea favorită la medalia de aur a CM de la Budapesta a fost eliminată, joi, în sferturile de finală ale probei de spadă. Românca a pierdut la o tuşă, scor 14-15, în faţa Juliei Beljajeva (nr. 41 mondial), din Estonia, sportivă care avea să-şi adjudece medalia de aur în faţa rusoaicei Anna Sivkova, scor 15-14.

Ana Maria Brânză a avut în “sferturi” cel mai greu meci de până acum cu Julia Beljajeva (nr. 41, Estonia). Ex-sovietica a condus aproape în permanenţă, Ana a revenit spre final, a egalat, dar Julia a dat tuşa decisivă: 14-15! La fel ca la Olimpiadă, Ana pierde în sferturile de finală! România rămâne cu medalia lui Tiberiu Dolniceanu de miercuri.

Sătmăreanca Simona Deac Pop a părăsit competiţie în turul II, după ce a fost învinsă de către americanca Courtney Hurley, scor 10-15, aceaşi soartă având-o şi Maria Udrea, învinsă de către italianca Rossela Fiamingo, scor 7-12.

România mai are şanse la medalii prin echipa masculină de sabie, care va intra pe planşă pe data de 10 august, dar şi prin echipa feminină de spadă, care va trage pe data de 11 august. To pe data de 11 va intra în concurs şi echipa masculină de spadă care este formată în totalitate din sătmăreni: Adrian Pop, Arkosi Bertalan, Adrian Silaghi şi Nyistor Alexandru. Scrimerii antrenaţi de Csiszar Francisc urmează să întâlnească în primul tur puternica echipă a Germaniei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu