AMR – două săptămâni până la duelurile din Champions League

Așteptarea handbalistelor de la HCM Baia Mare se apropie de sfârșit, peste două săptămâni vor debuta în Liga Campionilor

Mai puţin de două săptămâni au rămas până la turneul preliminar din Liga Campionilor la handbal feminin, care va avea loc în Sala Polivalentă Lascăr Pană din Baia Mare. Vicecampioanele de la HCM, prezente pentru prima data la startului celei mai importante competiţii handbalistice intercluburi, vor încerca să repete performanţele Oltchimului şi a fetelor de la ”U” Jolidon Cluj, singurele formații din România care au evoluat în grupele Ligii Campionilor.

 

HCM Baia Mare va juca în primul meci din istoria clubului în Champions League, în 14 septembrie, cu HK Viborg din Danemarca, triplă câştigătoare a competiţiei. De altfel, grupa găzduită de maramureșence este cea mai puternică grupă preliminară. Alături de Viborg, pe parchetul polivalentei din Baia Mare va evolua și actuala deţinătoare a Cupei EHF, Holstebro, locul 2 în campionatul danez. Campioana Olandei, Sercodak Dalfsen, a câştigat barajul de calificare din turul I preliminar disputat împotriva campioanei Turciei, Muratpaşa, cu toate că a jucat ambele meciuri în deplasare. Olandezele au câştigat primul meci cu 34-31, iar în cel de-al doilea s-au impus cu 34-24.

 

În urma acestor victorii Sercodak Dalfsen şi-a câştigat dreptul de participare în Grupa 3 preliminară, care va avea loc în 14 şi 15 septembrie la Baia Mare. Dacă HCM va câştiga turneul preliminar, vicecampioana României va face parte dintr-o grupa principală în care mai figurează deţinătoarea trofeului, ETO Gyor, Thuringer (Germania) şi Hypo Viena (Austria).

Distribuie:

Postaţi un comentariu