Amical / ”U” Cluj a adunat trei înfrângeri din tot atâtea meciuri

Valentin Lemnaru (foto, în alb şi negru) a marcat singurul gol al Universităţii Cluj în amicalul pierdut în faţa celor de la FSV Frankfurt, scor 1-3 / FOTO: Dan Bodea

Meciul trei, a treia înfrângere pentru elevii lui Mihai Teja în cantonamentul din Antalya, ultima dintre acestea, luni, scor 1-3, cu divizionara secundă din Germania FSV Frankfurt. Unicul gol al “şepcilor roşii” a fost reuşit de golgheterul primei părţi a campionatului, Vali Lemnaru, în minutele adiţionale ale prime reprize.

Munteanu: “Sunt antrenamente, nu contează scorul”
Înfrângerea în faţa celor de la FSV Frankfurt nu l-a îngrijorat pe administratorul special al clubului Universitatea, Vlad Munteanu. Oficialul a avut chiar puterea să glumească la capătul unei partide în care alb-negri au evoluat mai degrabă modest.

“Am primit destul de multe goluri în aceste meciuri, sper să le încasăm pe toate aici în cantonament, iar în campionat să marcăm noi şi mai multe”, a declarat Munteanu.

Tehnicianul Mihai Teja a trimis în prima repriză următorul 11: Niculescu- Ciupe, Ninu, Rada, Gercaliu- Târnăcop, Bucşa, Cristocea, Max Nicu – Lemnaru, Machado. Pe parcursul jocului antrenorul Universităţii a rulat toţi fotbaliştii trecuţi pe foaia de joc, însă, cel care s-a remarcat s fost încă o dată golgheterul Valentin Lemnaru.

“Ştim că multă lume aşteaptă rezultate imediate de la jucătorii veniţi în această iarnă la Universitatea, dar este nevoie de timp pentru ca ei să se integreze în echipă, să înţeleagă cerinţele antrenorului. E important că jucăm meciuri cu adversari puternici, sunt până la urmă antrenamente foarte utile pentru jucătorii noştri, nu trebuie să fim afectaţi de aceste rezultate, ele trebuie să vină atunci când avem nevoie de ele, în campionat”, a adăugat Vlad Munteanu.

În precedentele partide test disputate în cantonamentul din Turcia, Universitatea a pierdut cu 0-2 meciul cu Cernomoreţ Odesa, respectiv cu 1-5 confruntarea cu Wiener Neustadt.

Mai vine un jucător
Deşi au ratat mai multe transferuri în această pauză competiţională, şeful Universităţii spune că nu este încă târziu să mai aducă un jucător, cu care de altfel se negociază deja. Poziţia pe care Vlad Munteanu vrea să o acopere este cea de mijlocaş central.

“Nu suntem supăraţi, sau disperaţi pentru că am fost refuzaţi de mai mulţi jucători, fiecare e liber să aleagă unde vrea să evolueze, unde crede că îi va fi mai bine, unde crede că se va adapta mai uşor. Suntem în discuţii foarte avansate cu un jucător şi sper ca în două zile acesta să se alăture echipei noastre”, a explicat Munteanu.

Deşi oficialul lui “U”s-a ferit să pronunţe vreun nume, şeful “şepcilor roşii” a lăsat să se înţeleagă că noul jucător al Universităţii va fi un tânăr de perspectivă. Munteanu a lămurit şi situaţia lui Darko Zoric, unul dintre cei mai buni tineri jucători din Europa.

“Zoric e un fotbalist foarte talentat, am discutat atât cu el, cât şi cu agenţii lui, dar nu prea avem cum să-l aducem. Este un jucător monitorizat de Dortmund, Inter Milano şi alte echipe mari din Europa. El ar fi vrut, dar nu s-a putut să-l luam la Cluj. Jucătorul pe care îl vom aduce este tânăr şi foarte talentat”, a mai spus Munteanu.

Ultimii doi fotbalişti care au refuzat Universitatea Cluj sunt scoţianul Ryan Stevenson, de la Hearts of Midlothian şi Ştefan Grigorie, fost jucător la Dinamo şi Rapid Bucureşti, care a ales să semneze cu FC Braşov zilele trecute. Pentru postul de mijlocaş ofensiv pe care încearcă să-l acopere, antrenorul Mihai Teja îi are la dispoziţie pe Andreas Calcan şi Lorant Kovacs, fotbalişti care au debutat deja în Liga I, ultimul reuşind un gol spectaculos în victoria, 2-0, cu FC Braşov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu