Alex Bologa a cucerit prima medalie paralimpică pentru România

Judoka Alex Bologa, pregătit de Geanina Andreica, a adus prima medalie paralimpică la Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Judoka Alex Bologa, legitimat la Clubul Lamont Cluj, a cucerit prima medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice de Vară de la Rio. Sportivul clujean a obținut medalia de bronz bronz la categoria 60 kg, joi, după ce l-a învins în meciul decisiv pe uruguayanul Henry Borges, prin ippon. Doar 19 secunde a duat lupta dintre Bologa şi Borges. „Mă bucur mult pentru Alex, mai ales că acum 3-4 ani nici nu practica judo.

Fiind nevăzător, trebuie apreciat că a bătut orice barieră, nu doar că a luat o medalie, suntem fericiţi pentru el, iar meritul este al Geaninei Andreica, ea l-a descoperit şi l-a dus până acolo”, a declarat, pentru News.ro, antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, cel care l-a văzut şi ajutat în pregătiri la Cluj-Napoca. Alex Bologa are 20 de ani şi participă în premieră la o ediţie a Jocurilor Paralimpice. Citiţi AICI povestea lui Alex Bologa.

La înot Naomi Ciorap a fost cronometrată cu timpul de 1 min 22 sec 55/100, în proba de 100 m fluture, acesta fiind doar al 19-lea timp din întrecere, astfel că sportiva din Cluj a ratat calificarea în finala competiţiei. La tenis de masă, Dacian Makszin a fost învins de germanul Thomas Schmidberger cu 3-0 (11-2, 11-3, 11-6), dar va juca, sâmbătă, cu thailandezul Anurak Laowong în grupa preliminară. Pe tabloul principal se califică primii doi sportivi clasaţi în grupele preliminare. România participă la Jocurile Paralimpice de la Rio cu 12 sportivi, care vor evolua la șase sporturi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu