Adversari dificili pentru Olimpia Cluj

Foto: Dan Bodea

Medyk Konin, Pärnu și Breznica Pljevija sunt adversarele Olimpiei Cluj în grupele Champions League, conform tragerii la sorți care a avut loc, vineri, la Nyon, în Elveția. Dintre toate echipele pe care formația de pe malul Someșului ar fi putut să le aibă adversari în grupă, sorții au decis că fetele lui Mirel Albon să dea peste puternica formație Medyk Konin (din Polonia), care va fi și gazda grupei.

Alături de echipa gazdă, clujencele vor mai înfrunta formațiile Pärnu (Estonia), Breznica Pljevija (Munte Negru). Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Abon, a declarat imediat după tragerea la sorți, că nu și-ar fi dorit să echipa poloneză să fie adversara în această fază a Champions League dar că vor face tot se poate ca să câștige. „Este una dintre locațiile unde nu ne doream să jucăm.

Medyk Konin este o echipă puternică, au o școală de fotbal feminin foarte bine pusă la punct și multe jucătoare crescute de ei în filozofia proprie. Au o omogenitate foarte bună. Am jucat de mai multe ori meciuri amicale împotriva lor, am pierdut de fiecare dată, însă consider că este momentul să încercăm și noi să le învingem și să mergem mai departe de pe primul loc.

Ceilalți doi adversari, noi ne-am întâlnit cu Pärnu și anul treccut și am câștigat, am fost și cu campioana Muntenegrului însă era altă echipă, tot așa am câștigat la scor. Nu cred că cele două echipe poate emite pretenții la câștigarea grupei însă pot încurca pe oricine. Având în vedere că știam locațiile, Konin era una dintre locațiile unde nu ne doream să picăm. Asta au decis sorții. Nu înseamnă că sunt favoriți, sunt o echipă bună, o echipă incomodă, însă au și ei, ca și noi, plusurile și minusurile lor și vom încerca să jucăm cât se poate de bine.

Având în vedere că grupa este în Polonia ar putea părea favoriți”, a declarat Mirel Albon. În următoarea perioadă jucătoarele echipei Olimpia Cluj-Napoca vor intra într-un amplu cantonament și proces de pregătire înainte de meciurile din Champuions League. „Deja ne-am stabilit programul. Vom avea reunirea lotului la 1 iulie după care o să avem un cantonament de pregătire la munte.

Dupa cantonamentul de pregătire fizica jucam cu Steaua Rosie Belgrad iar la sfârșitul lui iulie plecăm într-un cantonament de pregătire și de jocuri de pregătire în Austria unde vom juca cu echipe din Austria și Slovenia. Vom încerca să ne pregătim cât putem de bine această participare și să ne putem cât se poate de bine la punct jocul până la perioada de Champions League”, a spus antrenorul echipei clujene, Mirel Albon.

Grupele de calificare UEFA Women’s Champions League:
Grupa 1: Apollon (CYP)*, PAOK (GRE), KÍ Klaksvík (FRO), Hajvalia (KOS)
Grupa 2: Standard Liège (BEL), Osijek (CRO)*, Minsk (BLR), Dragon 2014 (MKD)
Grupa 3: ŽFK Spartak (SRB) , NSA Sofia (BUL), Breidablik (ISL), Cardiff Met (WAL)*
Grupa 4: Olimpia Cluj (ROU), Medyk Konin (POL)*, Pärnu (EST), Breznica Pljevija (MNE)
Grupa 5: FC Zürich (SUI), Pomurje (SVN)*, Slovak Bratislava (SVK), KS Vllaznia (ALB)
Grupa 6: SFK 2000 Sarajevo (BIH)*, WFC Kharkiv (UKR), Ramat HaSharon (ISR), Rīgas FS (LVA)
Grupa 7: BIIK-Kazygurt (KAZ), Gintra Universitetas (LTU), Wexford Youths (IRL)*, Criuleni (MDA)
Grupa 8: PK-35 Vantaa (FIN)*, Avaldsnes (NOR), CF Benfica (POR), Newry City (NIR)
Grupa 9: FC Twente (NED)*, Konak Belediyespor (TUR), Ferencváros (HUN), Hibernians (MLT)

Echipele marcate cu steluță sunt organizatoarele și gazdele turneelor de calificare.

Calendarul competiției:
Calificări: 23-28 august 2016
Șaisprezecimi: 5-6 și 12-13 octombrie 2016
Optimi de finală: 9-10 și 16-17 noiembrie 2016
Sferturi de finală: 22-23 și 29-30 martie 2017
Semifinale: 22-23 și 29-30 aprilie 2017
Finala (Stadionul Cardiff): 1 iunie 2017

Distribuie:

Postaţi un comentariu