Adio euro! Ne amăgim cu explicații

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feninină de baschet a României a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European, după ce a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 51-62, de reprezentattiva similară a Israelului. ”Tricolorele” conduse de pe margine de Miroslav Popov au avut u start de meci de coșmar. Greșeli în lanț, atitudine de echipă mică, dorințe multe, realizări prea puține. În primele două sferturi româncele au reușit contrapreformanța de a nu marca nici măcar 20 de puncte (9-18 și 8-17). 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Spectatorii din Sala Polivalentă Cluj-Napoca nu și-au pierdut speranța, chiar dacă diferența era de 18 puncte în favoarea echipei oaspete. Cu amintirea victoriei de anul trecut, în deplasarea din Israel (78-77) și având două sferturi la dispoziție pentru a întoarce rezultatul, publicul din Polivalentă a luat foc, iar evoluția româncelor a fost vizibil schimbată în bine. Baschetbalistele ”Tricolore” au pus stăpânire pe joc și după un sfert trei echilibrat, au declanșat nebunia.

Romania a reușit să facă o cursă senzațională de urmarire și să reduca serios din handicap. Ashley Walker a marcat pentru 49-53 cand mai erau 2. 39 minute de joc. La reluare oaspetele au punctat de la distanță și au decis practic soarta meciului și a calificării. La finalul partidei selecționerul Popov a găsit și explicațiile ratării calificării. ”Nu este deloc ușor să vorbești după un astfel de meci. Este greu de explicat ce s-a întâmplat în această seară. Am jucat bine în apărare, am câștigat mingi, dar le-am irosit foarte ușor în atac și am ratat foarte mult din aruncări deschise. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Din pacate, se întamplă să ai și zile nefaste. Mai ales atunci când îți dorești prea mult și nu-ți iese nimic. Credeam cu toți că puteam să câștigăm împotriva Israelului, atmosfera a fost deosebită în pregătire, dar, din nefericire, deși apărarea a funcționat foarte bine, în atac nu am găsit soluțiile optime. După începutul foarte slab, am început să jucăm așa cum ne-am pregătit iar după pauză a fost altceva.

Am revenit foarte bine în ultima parte a meciului dar când ne-am apropiat la patru puncte (n.r. 49-53) am irosit șansele de a prelua conducerea și Israelul a speculat ratările noastre. Speram să ne calificam cu o victorie în această seară, dar am ratat această șansă. E greu să mai câștigi după ce ai un astfel de început de meci. Chiar și așa, însă, am fost totuși foarte aproape în a întoarce rezultatul”, a spus Miroslav Popov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu