Adi Falub, prima opţiune pentru banca lui „U”

Adrian Falub, Cristi Pojar, MArius Popescu şi Marius Şuller, ar putea forma noul staff tehnic al noului "U", dacă propunerea lui Ioan Ovidiu Sabău (director sportiv în noua structură), va fi agreată de membrii Consiliului Director al Asociaţiei Sportive Club de Fotbal Alb-Negru / Foto: Dan Bodea

Omul care a dus Universitatea Cluj în finala Cupei României, ediţia 2014/2015, Adrian Falub, este în capul listei cu posibili antrenori ai lui „U”. Ioan Ovidiu Sabău, omul îndrituit de reprezentanţii Consiliului Director al Asociaţiei Sportive Club de Fotbal Alb-Negru de a forma noul staff tehnic, a confirmat pentru Transilvania Reporter, că Falub este prima opţiune pentru postul de antrenor principal. „Eu am propus, iar propunerea mea nu a fost refuzată!”, a spus „Moţul”. „Îl respect foarte mult pe Neluţu Sabău <<Ioan Ovidiu Sabău n.a.)>>. Îmi doresc să lucrez cu el”, a replicat Falub.

Falub: “<<U>> trebuie redat Clujului”
La jumătatea acestei luni (14 august 2016), „U” trebuie înscrisă la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF), pentru a putea lua startul în viitoarea ediţie de campionat în Liga a IV-a Cluj. Imediat ce administratorul judiciar al FC Universitatea Cluj SA, societate a cărui acţionar majoritar este Florian Walter, a anunţat Primăria Cluj-Napoca, printr-un fax, că echipa este în imposibilitatea continuării activității sportive în competițiile oficiale organizate de Federația Română de Fotbal (FRF), reprezentanţii Consiliului Director al Asociaţiei Sportive Club de Fotbal Alb-Negru, continuatoarea de drept a Universităţii Cluj, au făcut demersurile necesare pentru intrarea noii structuri sportive în legalitate.

„Am trecut de faza depunerii actelor la judecătorie, acum urmează ca sentinţa să fie redactată, iar mai apoi vrem să evităm un proces juridic şi să definitivăm, pe cale amiabilă, încetarea contractului de marcă. După înscrierea în Liga a IV-a, Comitetul Director al asociaţiei va lua deciziile sportive cu privire la persoanele care se vor ocupa de club”, a scris primarul Emil Boc pe contul lui de facebook. Omul căruia i s-a dat libertatea de a forma noul staff, al lui „U”, este Ioan Ovidiu Sabău, cel care va ocupa funcţia de director sportiv, în noua structură. Prima decizie a lui Sabău a fost aceea de a-l propune pe Adrian Falub pentru funcţia de antrenor principal.

„Eu l-am propus pe Falub antrenor principal şi pe Mircea Cojocaru şef al Centrului de copii şi juniori. Propunerile mele nu a fost refuzate, astfel că, membrii Consiliului Director al clubului, trebuie să dea un răspuns propunerii mele în cel mai scurt timp. Deocamdată este doar propunerea mea. Rămâne ca Adrian Falub să fie contactat, să i se propună oficial această funcţie şi mai trebuie ca el să-şi dea acceptul de a prelua banca tehnică la Universitatea”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, pentru Transilvania Reporter. Contactat telefonic, Adi Falub nu a negat că şi-ar dori să revină la Universitatea, dacă clubul nu va mai avea nicio legătură cu vechea conducere, Florian Walter şi administratorul judiciar Marieta Anastasescu.

„Echipa asta trebuie redată Clujului. Echipa asta este simbolul Clujului. Eu iubesc Universitatea Cluj, îl respect foarte mult pe Neluţu Sabău şi pe suporterii lui <<U>>. Aş reveni la Universitatea, alături de Sabău şi de suporteri”, a reacţionat Adrian Falub.

Aşteaptă un telefon
Ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, Adrian Falub a reacţionat totuşi moderat la ideea de a reveni pe banca tehnică a echipei lui de suflet. Recunoscut ca fiind artizanul celor mai multe promovări, ca antrenor principal, Adi Falub a salvat-o de la retrogradare din Liga 1, în sezonul 2015/2016, pe Concordia, echipă pe care a calificat-o şi în finala Cupei Ligii, după o semifinală de povestit nepoţilor, cu Dinamo Bucureşti. “Mă bucur că am fost nominalizat, dacă acest lucru s-a întâmplat. Sincer, eu încă nu pot să spun ceva concret, să dau vreun răspuns, pentru că probabil, în acest moment lucrurile sunt doar la stadiu de discuţii.

Repet însă, mi-ar plăcea să lucrez cu Sabău, pentru că este un om de mare calitate. Bănuiesc că deocamdată se iau în calcul şi alte nume de antrenori şi abia după ce se vor analiza opţiunile, se vor demara şi discuţiile”, a mai spus Adrian Falub. Cel mai mare regret al antrenorului clujean este că nu a reuşit să cucerească trofeul Cupei României, în finala sezonului 2014/2015, pierdută cu 0-3 în faţa Stelei. „Am acceptat atunci, în iarna lui 2014, să revin la Universitatea, crezând că intenţiile sunt de bună credinţă. Am fost părăsiţi de finanţatorul Florian Walter şi de administratorul judiciar Marieta Anastasescu. Aşteptam măcar un telefon de la cei doi, să felicite echipa pentru performanţa de a se fi calificat în finala Cupei.

N-am avut nicio reacţie de la cei care aveau pretenţia de a fi conducătorii Universităţii. Nici nu mai vreau să aud de ei. Dacă vor avea cea mai mică implicare în noul club, eu nu voi mai lucra la <<U>>. Oamenii aceia şi-au bătut joc de club, de oraş, de suporteri, de jucători, de mine şi de staful meu. Noi am ales atunci cu inima. Ne întoarceam acasă, la clubul pe care îl iubim şi eu şi Cristi Pojar şi Marius Şuller (ultimii doi sunt foşti secunzi ai lui Falub, în ultimul mandate de antrenor principal la Universitatea Cluj, n.a.).

În vârstă de 45 de ani, Adrian Falub a debutat în fotbalul mare la Universitatea Cluj, la data de 19 martie 1989. A jucat în alb şi negru vreme de 10 sezoane şi a contabilizat 203 partide, în ligile 1 şi 2. A adunat un număr de 312 meciuri în primul eşalon din ţara noastră, la „U”, Gloria Bistriţa şi FC Naţional şi a fost vicecampion al României cu FC Naţional, după care s-a transferat în Cipru, la Digenis Morphou, unde a jucat între 2002 şi 2006, în aproape 100 de partide. Adrian Falub şi-a început cariera de antrenor, în urmă cu exact 10 ani de zile, la „U” Cluj, în sezonul 2006/2007, la capătul căruia a obţinut şi prima promovare în Liga 1. A mai antrenat de-a lungul anilor pe Sportul Studenţesc, Unirea Alba Iulia (cu care a promovat deasemenea în Liga 1), FCM Târgu Mureş (a obţinut a treia promovare în Liga 1), CSMS Iaşi, UTA Arad, ASA Târgu Mureş (a patra promovare în Liga 1, record în materie în fotbalul românesc), „U” Cluj, Al Urooba (Emiratele Arabe Unite) şi Concordia Chiajna.

4 promovări din Liga 2 în prima ligă a adunat Adrian Falub, cu echipele pe care le-a antrenat („U” Cluj, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureş şi ASA Târgu Mureş)

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu