Aceiași băieți, altă atitudine. ”U” Cluj s-a descătușat la București

Foto: Dan Bodea arhivă)

Universitatea Cluj a câștigat la scor de tenis înfruntarea cu Daco-Getica București, disputată în cadrul etapei a 28-a a Ligii 2. A fost nevoie de revolta suporterilor și de o schimbare la nivelul băncii tehnice pentru ca alb-negrii să se descătușeze. Mircea Cojocaru a fost însărcinat să redea jucătorilor plăcerea de a juca fotbal, iar noul director tehnic și-a pus amprenta pe evoluția echipei.

Fără Dur Bozoancă între buturi, cu o așezare ofensivă, în permanentă mișcare, ”U” a avut nevoie de o jumătate de oră să deschidă scorul. Giurgiu, Pîrvulescu, Alexandru Coman și Goga au prefațat reușita golgheterului Cristian Gavra, din minutul 31, la capătul unei faze în care Goga a accelerat la momentul potrivit, și-a depășit adversarii și a așezat mingea în zona punctului de la 11 metri de unde Gavra a înscris plasat.

Au urmat câteva încercări palide ale gazdelor de a restabili egalitatea, pentru ca în minutul 43 un nou traseu desenat perfect de Pîrvulescu și Florescu a avut ca punct terminus gheata lui Goga care a dublat avantajul „studenților”. Alb-negrii și-au regăsit cadența și au continuat să-și sufoce adversarii, nu neapărat prin presing, cât printr-o așezare și o mobilitate foarte bună. Goga a făcut dubla în minutul 49, iar 10 minute mai târziu Pîrvulescu ducea scorul la 4-0, după o acțiune personală de toată frumusețea.

La acest scor cei doi antrenori au început să facă schimbări în echipe, iar gazdele și-au văzut încununate eforturile, în minutul 74 când Raphael Stănescu a punctat tot după o acțiune personală. Diferența de patru goluri avea să se refacă după alte patru minute de joc. Ursu a trimis în bară, mingea a ajuns la Gavra, iar atacantul Universității a șutat cu sete, scuturând pentru a cincea oară plasa lui Gavrilaș. Pe fond de oboseală alb-negrii păreau să-și piardă luciditatea în finalul întâlnirii.

Călințaru a înscris pentru 2-5 la capătul unei acțiuni create de Stănescu, după o greșeală a lui Sepsi. Ultimul cuvânt l-au avut tot universitarii clujeni. Ignorat de Lobonț, reactivat de Cojocaru, Hațiegan a stabilit scorul final, în minutul 90+2, la capătul unei acțiuni create de Dorin Goga.

Succesul categoric de pe stadionul Juventus din Colentina a dus-o pe Universitatea, temporar, pe locul doi al clasamentului. La sfârșitul acestei săptămâni „Șepcile roșii” vor juca pe teren propriu în compania celor de la farul Constanța. Meciul este programat, sâmbătă, de la ora 14:00, pe Cluj Arena.

Distribuie:

Postaţi un comentariu