Acces liber pentru copii la Campionatul European de Karate Kyokushin de la Oradea

Sursa foto: cristv.ro

Copiii cu vârsta până la 14 ani vor avea intrarea liberă vineri şi sâmbătă la Campionatul European de Karate Kyokushin, organizat la Oradea de Federaţia Română de Karate Kyokushin, a declarat Anca Wallmen, preşedinta FRKK.

‘Dorim să atragem tinerii spre această artă marţială, dar să şi promovăm imaginea României şi a oraşului Oradea în lume. Pentru Federaţia Română de Karate Kyokushin, organizarea campionatului european la Oradea este o onoare, dar şi o responsabilitate enormă. Mă bucur că am beneficiat de sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, care au înţeles că un asemenea eveniment reprezintă o ocazie importantă de a pune Oradea pe harta competiţiilor europene de cel mai înalt nivel. Sper ca şi din punct de vedere al performanţei sportive, cât şi din cel al organizării să ne ridicăm la cel mai înalt nivel”, a declarat preşedinta FRKK.

Oradea va deveni capitala europeană a Kyokushin-ului pentru a treia oară în istorie, după Europenele de seniori din 1998 şi ediţia inaugurală a CE de juniori desfăşurată doi ani mai târziu.

Evenimentul de anvergură va aduna pe tatami peste 400 de karateka din 23 de ţări. Probele la care se va concura în cadrul acestei competiţii sunt kata şi kumite pentru categoriile cadeţi (15-16 ani), U-22 (sub 22 de ani) şi seniori open. De departe cea mai interesantă întrecere va fi cea destinată seniorilor, în primul rând datorită faptului că, atât la feminin, cât şi la masculin, se va lupta în sistem open (fără limită de greutate), iar în al doilea rând pentru că sportivii participanţi fac parte în majoritate din elita europeană şi mondială a acestui sport.

Concursul seniorilor se va desfăşura sâmbătă începând cu ora 15, 30, când va avea loc şi deschiderea oficială.

Din lotul care va reprezenta România fac parte mai mulţi orădeni pregătiţi de antrenorul lotului naţional Harris Wallmen, între care cei mai redutabili sunt multiplul campion european Marius Ilaş şi campioana europeană Viviana Chirilă, ambii de la CSU Gym Oradea.

Competiţia va beneficia de prezenţa a numeroşi oficiali, între care menţionăm doar ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei în România.

Orădenii sunt aşteptaţi vineri, de la ora 15, 00, şi sâmbătă, de la 15, 30, pentru a-i susţine pe sportivii români. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar pentru copiii până la 14 ani intrarea este liberă.

Karate Kyokushin este un stil de karate full-contact, modern, relativ recent. Numele Kyokushin înseamnă ‘calea ultimului adevăr’ sau ‘calea adevărului suprem’. Fondatorul acestui stil, Masutatsu Oyama, a gândit această artă marţială ca pe o cale de adoptat pentru toată viaţa, fiind practicabilă atât de copii cu vârste fragede, cât şi de persoane în vârstă. Spre deosebire de multe arte marţiale moderne, antrenamentele şi competiţia din kyokushin se desfăşoară în sistem full-contact, fără alte protecţii în afară de cochilie la bărbaţi şi protecţia de piept la femei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu