A venit și primul eșec în Europa

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au suferit prima înfrângere în FIBA Euro Cup, scor 72-79, în meciul contra echipei Gaziantep Basketball. După patru victorii consecutive în cea de a doua competiție europeană intercluburi clujenii, deja calificați în etapa următoare a întrecerii, nu au mai forțat. De partea cealaltă, gruparea din Turcia avea imperios nevoie de victorie, în caz contrar ar fi părăsit FIBA Euro Cup.

Oaspeții, deși nu au fost decât pe alocuri superiori clujenilor, au reușit să gestioneze mai bine, din punct de vedere tactic, întâlnirea și s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a timpului. Doar în debutul sfertului al treilea U-BT a reușit să treacă la conducere pe tabela de marcaj, ba chiar să se distanțeze la cinci puncte, cea mai mare diferență în favoarea alb-negrilor în jocul din Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

După răbufnirea de orgoliu a clujenilor, turcii au preluat din nou inițiativa și, pe fondul unor erori ale ardelenilor, au trecut la conducere pe tabelă și să se impună la final, la o diferență de 7 puncte. Victoria le-a adus celor de la Gaziantep locul 1 în grupa G, în timp ce U-BT a terminat această fază a competiției pe locul secund, dar era deja calificată în turul secund al FIBA Euro Cup. Cel mai prolifica marcator al echipei clujene a fost Vlad Moldoveanu, autor a 21 de puncte. Pentru U-BT urmează meciul din Liga Națională, în deplasare, la Phoenix Galați.

Distribuie:

Postaţi un comentariu