A treia finală la rând pentru U-BT

Foto: Dan Bodea

Campionii României la baschet masculin, U-BT Cluj, au obținut o nouă calificare în finala Cupei României, după ce au trecut cu scorul de 77-75, de BC SCM Timișoara, în penultimul act al turneului găzduit de Sfântu Gheorghe. Alb-negrii au încercat să profite de oboseala bănățenilor, care au avut nevoie de trei reprize de prelungiri, în sferturi, în fața celor de la CSU Sibiu. Lucrurile nu au stat deloc așa cum și-a propus antrenorul Mihai Silvășan, BC Timișoara reușind să dea o replică extrem de puternică echipei campioane.

Poate surprinzător pentru unii, BC Timișoara a reușit să-și adjudece primul sfert, scor 15-14. Apoi a fost rândul trupei lui Silvășan să-și adjudece următoarele 10 minute (22-21), astfel că, la pauza mare s-a intrat la scorul de 36-36. 21-20 pentru bănățeni a fost scorul celui de al treilea sfert, însă, alb-negrii au reușit să întoarcă scorul în ultimul act (21-18).

”Vreau să îmi exprim gândurile pentru echipa din Timișoara, vreau să îi felicit pentru felul în care au luptat, a fost greu pentru ei după meciul cu CSU Sibiu, însă le-am spus băieților să nu ne bazăm pe asta, ei vor veni aici să lupte și așa au și făcut. Pe de altă parte, mă bucur că am reușit să câștigăm, chiar dacă nu am făcut un meci foarte bun. Victoria e victorie, am realizat ceea ce ne-am dorit, adică să jucăm cu trofeul pe masă și asta se va întâmpla. Va fi un meci de care pe care, Oradea are o echipă foarte bună, au mulți jucători talentați, care pot face diferența.

La fel suntem și noi, ne dorim foarte mult victoria, sunt convins că și ei și-o doresc, va fi o luptă pe cinste! Când joci cu trofeul pe masă, nu te mai gândești la nimic, te gândești să dai totul”, a spus Silvășan. Finala Cupei României 2018, dintre U-BT Cluj și CSM Oradea, este programată, marți, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu