A început numărătoarea inversă. CFR mai are 9 meciuri până la titlu

Foto: Dan Bodea

Lider de necontestat la finalul sezonului regulat al Ligii 1 CFR Cluj a câștigat și prima partidă din faza play-off, scor 2-1 cu CSM Iași și a început numărătoarea inversă până la momentul în care va primi trofeul de campioană a României. Primul din cele 10 meciuri din play-off a fost extrem de tensionat, pe final, după ce arbitrul Iulian Călin le-a refuzat vișiniilor două lovituri de la 11 metri, a dictat lovitură de pedeapsă pentru moldoveni și a validat un gol din poziție afară din joc, în minutul 93.

Până să se ajungă la finalul de meci plin de adrenalină, jocul a curs în favoarea CFR-ului, care a deschis scorul repede, prin Țucudean (min.10), la finalul unei acțiuni colective în care Mureșan a fost pasatorul decisiv, atacantul adus de la Viitorul având de îndeplinit o simplă formalitate. Păun (de trei ori) și din nou Țucudean au ajuns extrem de ușor în poziții de finalizare. În minutul 43 vișiniii au cerut penalti la o fază la care portarul Rusu l-a ținut de tricou pe Păun, după ce fotbalistul CFR-ului îl depășise în viteză.

Foto: Dan Bodea

Arbitrul a lăsat însă, jocul să continue, iar tabela a rămas nemodificată la pauză (1-0 pentru CFR). Ieșenii au avut nevoie de 52 de minute ca să apară pentru prima oară periculos în careul gazdelor, dar Andrei Cristea și-a bătut joc de ocazia pe care a avut-o. Fotbalistul lui CSM a scăpat singur spre poartă, fără să-l atace nimeni, însă a șutat peste, din poziție centrală! Păun și Deac au semnat alte două oportunități pentru CFR, iar în minutul 84 centralul Iulian Călin i-a stricat ”aniversarea” căpitanului Camora și a dictat lovitură de la 11 metri pentru CSM.

În ciuda protestelor gazdelor, pe reluări s-a văzut că Mario Camora îl lovește evident peste tibie pe Kizito. Andrei Cristea transformă și scorul era 1-1. În minutul 86 Dan Petrescu cedează încă o dată nervos, înjură brigada de arbitrii și generează o stare de isterie generală în rândul propriului staf. Centralul Călin îl trimite în tribună și mai comite două erori până la finalul partidei. 

În minutul 90+3 Deac găsește o pasă ideală pentru Costache, acesta trimite în fața porții unde Culio este faultat evident de unul dintre apărătorii oaspeților însă, centralul lasă faza să continue, mingea ajunge la Omrani, (aflat în poziție de ofside în momentul centrării lui Costache), iar atacantul francez înscria golul victoriei. Cu succesul obținut în fața CSM-ului din Iași, CFR se menține lider în Liga 1 cu 33 de puncte.

”Dacă analizaţi bine arbitrajul, o să vedeţi multe chestii ciudate. Azi am fost făcuţi pilaf, pilaf la noi acasă. Uitaţi-vă atent ce s-a întâmplat la acest meci. Faze clare şi decisive şi toate împotriva noastră. Am avut două penalty-uri cât casa, al lor e discutabil. Nouă ne-a dat galbene, lor nu. Bine că am bătut, că altfel era viciere de rezultat”, a declarat Dan Petrescu la finalul meciului.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu