A început meciul CFR – Dudelange. Oficialii vișiniilor se simt jigniţi și au anunţat UEFA

Manșa a doua din play-off-ul Ligii Europa, dintre CFR și Dudelange se joacă, joi, pe Arena Dr Constantin Rădulescu. Învinși în tur cu 2-0 CFR-iștii pornesc cu șansa a doua, dar sunt optimiști că pot să întoarca rezultatul și, implicit, să se califice în grupele UEFA Europa League. Iuliu Mureșan a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Juan Emmanuel Culio are șanse mari să fie recuperat. Va lipsi însă Deac.

Miza partidei dintre CFR și Dudelange este una uriașă. Pentru campioana României ratarea calificării este echivalentă cu un dezastru financiar. Pentru luxemburghezi accederea în faza play-off reprezintă deja cea mai mare performanţă din istorie dar, după eliminarea Legiei Varșovia în turul trei preliminar, fotbaliștii lui Dudelange visează să fie prima echipă din Ducat calificată în faza grupelor unei competiţii continentale intercluburi. Pentru că se simt ameninţaţi luxemburghezii au venit la Cluj cu propriul bucătar și cu ustensile proprii de bucătarie.

“Faptul că și-au adus bucătarul și vesela proprie este o jignire. Am înţeles că se tem de o toxiinfecţie alimentară, nu e normal așa ceva. Noi nu am avut niciodată reclamaţii din partea adversarelor pe care le-am găzduit și vorbim de Roma, Chelsea, Bayern etc. Astea sunt șicane ca să pună presiune pe jucătorii noștrii, pe oficialii partidei. Până la urmă e treaba lor, noi vom răspunde în teren”, a declarat Iuliu Mureșan.

Oficialul CFR-ului a mai spus că nu există o presiune financiară și că jucătorii vor evolua pe o primă specială. “Prima de calificare am anunţat-o înaintea partidei tur și e una destul de consistentă. Cu toate acestea am pierdut. Acum simt că băieţii sunt extrem de motivaţi. Nu întotdeauna contează banii, ei își doresc să joace în grupe pentru că acolo vor întâlni echipe de tradiţie, puternice”, a mai spus Mureșan.

Acesta a mai spus că a anunţat UEFA de toate șicanele la care fotbaliștii și oficialii clubului au fost supuși la partida tur. “Pentru ședinţa tehnică, programată la ora 9.30, trebuiau să ne pună la dispoziţie un microbus. Cum acesta nu mai venea am luat două taxiuri. Ei au ajuns doar la 10.45, iar ședinţa a început la ora 11.00. Apoi au dat drumul la căldură în vestiarul nostru de parcă eram la saună. Au spus că este stricată instalaţia de ventilaţie și că nu pot face nimic. Am anunţat UEFA, nu se poate să fim trataţi așa, noi suntem CFR Cluj, avem un statut”, mai spus Mureșan.

Astăzi la ora 19.30 și luxemburghezii vor susţine o conferinţă de presă, după care va avea loc antrenamentul oficial. Meciul CFR – Dudelange este programat, mâine, de la ora 20.00. Preţul unui bilet este de 5 lei, iar oficialii clubului așteaptă un număr cât mai mare de fani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu