A doua finală la rând

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României, după ce a trecut cu scorul de 88-75 de Steaua București, în meciul disputat la Sibiu, în cadrul turneului Final 8-th. Performanța este cu repetiție pentru clujeni, care anul trecut și-au adjudecat în premieră trofeul, după ce au învins în ultimul act al întrecerii pe CSM Oradea, campioana în exercițiu a României.

Întâlnirea dintre U-BT și Steaua a avut farmecul duelurilor de altădată. Bucureștenii au câștigat primul sfert (21-20), dar U-BT a replicat imediat și s-a impus în cel de al doilea cu 26-10, ducând astfel, la 46-31 scorul la pauza mare. După o evoluție entuziasmantă în parțialul doi, clujenii n-au lăsat-o mai moale nici în sfertul trei pe care l-au câștigat cu 19-17, stabilind practic echipa calificată în ultimul act de la Sibiu.

Al patrulea parțial nici nu a mai contat, așa că cele două echipe au făcut spectacol, spre deliciul fanilor din tribune. ”Este important că am reușit să câștigăm cu Steaua într-un meci eliminatoriu, un meci care pe care. Am jucat concentrați încă de la începutul jocului, am avut o concentrare foarte bună, băieții care au venit de pe bancă și-au făcut foarte bine treaba.

Unde sunt puțin nemulțumit este că la pauză ne-am relaxat puțin, am luat niște decizii greșite și am permis adversarului să vină la zece puncte. Avem, însă, jucători experimentați în lot, care știu să își țină cumpătul și nu au fost probleme pe final”, a declarat Mihai Silvășan. U-BT Cluj și BC Mureș Târgu Mureș își vor disputa finala Cupei României, ediția 2017, astăzi, de la ora 19.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu