45 fotbalişti „stranieri” la ”U” Cluj

Cehul Emil Rilke (la minge) a făcut un meci bun contra CFR-ului la debutul său în tricoul lui „U” Cluj / Foto: Dan Bodea

Odată cu debuturile portarului Robert Veselovsky (Slovacia) şi a mijocaşului Emil Rilke (Cehia), numărul fotbaliştilor străini care au jucat cel puţin un meci oficial pentru „U” Cluj în cele trei ligi de fotbal din România a crescut la 45.

Din anul 2007 încoace, începând cu sud-coreenii Park Jae Hong şi Kim Jong Chun, 45 de „stranieri” din 22 de ţări de pe patru continente au îmbrăcat tricoul Universităţii Cluj. Cei mai mulţi din Europa, 25 fotbalişti din 16 ţări (Serbia-4, Muntenegru-1, Armenia-1, Belgia-1, Franţa-4, Spania-2, Italia-2, Slovacia-2, Polonia-1, Bulgaria-1, Portugalia-1, Cipru-1, Anglia-1, Olanda- 1, Cehia-1, Lituania-1) şi 15 din America de Sud (14 fotbalişti din Brazilia şi unul din Argentina). Au mai jucat la „U” Cluj, doi fotbalişti din Coreea de Sud şi câte unul din Burkina Faso, Senegal şi Nigeria.

Robert Veselovsky este al doilea fotbalist din Slovacia venit la „U” Cluj (după fundaşul Petr Cvirik) şi al doilea portar care apără buturile „Şepcilor roşii” (după belgianul Peter Merlier). Emil Rilke este primul fotbalist din Cehia, „student” la “U” Cluj.

În altă ordine de idei, senegalezul Gaston Mendy a bifat, duminică, în meciul cu CFR Cluj, meciul cu numărul 50 pentru „U”, ocupând primul loc în topul celor 38 de „stranieri” de la „U” care au jucat numai în Liga 1. Mendy este urmat în acest top de nigerianul Tony Nuatuzor Nwakaeme (47 meciuri) şi brazilianul Gabriel Machado (37 jocuri).

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu