2.000 de copii participă la Turneul Centenar organizat de Academia de fotbal ”U” Cluj – Luceafărul

Foto credit: Adrian Rus

Cel mai mare turneu de fotbal organizat vreodată în România se desfășoară în aceste zile în Cluj-Napoca. La Turneul Centenar Cupa ”U” – Luceafărul participă peste 130 de echipe și 2.000 de copii. Evenimentul este organizat de Academia de fotbal ”U” Cluj – Luceafărul și face parte din seria de evenimente dedicate Centenarului Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

”Un eveniment sportiv are întotdeauna și una sau mai multe echipe câștigătoare, însă la Turneul Centenar Cupa U-Luceafărul credeți-mă pe cuvânt că toți acești copii sunt învingători. Pentru că, așa cum spunea în toamna anului 1919 ilustrul profesor universitar doctor Iuliu Hațieganu: <<Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși>>. Acest turneu nu înseamnă doar competiție, ci și multe momente de neprețuit pe care împreună cu echipa Academiei de fotbal U Cluj – Luceafărul le-am pregătit pentru copii”, a declarat Marius Stan, unul dintre organizatorii evenimentului.

Joi după amiaza a avut loc și deschiderea oficială a turneului, iar copiii a fost susținuți din tribune de sute de părinți care au cântat, au aprins torțe și au fluturat steagurile cluburilor pe care le reprezintă. Fotbaliștii Dorin Goga, George Florescu, Gabriel Giurgiu, dar și Ioan Ovidiu Sabău, Mircea Cojocaru și reprezentantul Federației Române de Fotbal, Alin Ciobanu, au fost alături de copii la parada de pe Cluj Arena.

„Am copiat un pic din ceea ce am văzut și noi la turneele internaționale la care am participat cu echipele Academiei de fotbal U Cluj – Luceafărul. Am ținut neapărat să organizăm o paradă a echipelor pe Cluj Arena pentru că așa i-am adus împreună pe toți: copii, părinți, antrenori, dar și pe susținătorii echipelor participante. A fost minunat. Când am început să punem pe foaie proiectul nu am crezut că vor veni atât de mulți copii. Sunt 2.000, e fantastic”, a adăugat Marius Stan.

Organizatorii au pregătit o sumedenie de trofee, diplome și premii pe care le vor oferi echipelor participante în cadrul festivității de închidere a turneului. De asemenea, toate echipele participante vor primi la final, cadou, o fotografie de grup. Turneul a început joi și se va încheia sâmbătă, iar meciurile se joacă pe terenurile de la baza Floreşti, Parcul „Iuliu Haţieganu”, LPS Cluj, Liceul „Eugen Pora”, Baza sportivă „Dan Anca”, Baza sportivă Clujana şi Parcul Feroviarilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu