10 pentru Ploiești! Asesoftul câștigă un nou titlu în finala cu CSM Oradea

Căpitanul ploieștenilor, Cătălin Burlacu, cu cel de-al zecelea trofeu de campioană pe care actuala lui echipă l-a câștigat (Foto: Digisport.ro)

„Cine poate opri Asesoftul?” este o întrebare care rămâne de actualitate și pentru sezonul viitor al Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce ediția 2013-2014 a fost câștigată de ploieșteni după victoria din decisiv, 100-94, și 3-2 la general, în fața baschetbaliștilor de la CSM Oradea. Astfel, Asesoft Ploiești devine prima echipă din istoria campionatului autohton al cărui număr de titluri naționale este format din două cifre.

Cele două echipe au jucat cu trofeul pe masă în Sala Olimpia din Ploiești, unde gazdele au început în forță partida decisivă, prima repriză fiind de altfel un regal ofensiv în care cele două combatante au jucat spectaculos, fapt care a făcut ca după 20 de minute de joc efectiv scorul să fie 48-47 în favoarea orădenilor. Oaspeții au plătit agresivitatea din prima jumătate după pauză când, încet-încet, antrenorul lui CSM a rămas fără oameni înalți sub panou, hăituiți de problemele cu faulturile, și astfel s-a văzut nevoit  să folosească un line-up scund, ineficient în apărarea americanului cu pașaport finlandez, Gerard Lee, care a făcut tot ce a poftit în spațiul de trei secunde advers.

De cele mai multe ori însă, orădenii au făcut față ritmului impus de elevii lui Arnautovic, Markovic fiind asemeni unui sac fără fund atunci când a venit vorba de aruncări de trei puncte, jucătorul orădean marcând cinci aruncări din opt tentative pe parcursul meciului.

Echilibrul prezent pe parchet pe toată durata partidei a fost „alungat” de prahoveni în ultimele trei minute și jumătate de joc când la scorul de 85-85, favoriții gazdelor au călcat pedala de accelerație și au dus scorul la 99-90, cu un minut și 20 de secunde rămase din joc. În ciuda apărării agresive a orădenilor și a unei reușite de la trei puncte a lui Will Fraklin, soarta partidei și implicit a campionatului nu a mai putut fi schimbată, Asesoft Ploiești câștigând în propria arenă cel de-al zecelea titlu din ultimii 11 ani.

[stextbox id=”custom” caption=”Victoria Asesoftului, veste bună pentru ”U” BT Mobitelco”]În ciuda rivalității dintre cele două echipe, faptul că Asesoft Ploiești a câștigat campionatul în dauna orădenilor este o veste bună pentru U BT Mobitelco. Astfel, clujenii vor putea evolua anul viitor în Eurochallenge, dat fiind faptul că Asesoftul, beneficiind de un wild card, va merge în Eurocup și astfel va „ceda” locul echipei de pe malul Someșului Mic. În cazul în care CSM Oradea ar fi căștigat titlul, clujenii ar fi rămas înafara locurilor de Eurochallenge, întrucât România poate trimite doar patru echipe în această competiție (ocupantele primelor trei locuri și câștigătoarea Cupei României) iar clujenii au terminat sezonul pe locul 4[/stextbox]

 

[stextbox id=”custom” caption=”Peformerii partidei:”]

Asesoft Ploiești: Alhaji Mohammed (27 de puncte, 7 recuperări), Gerard Lee (25 de puncte, 5 recuperări, 3 intercepții), Cătălin Burlacu (15 puncte)

CSM Oradea: Radovan Markovic (21 de puncte), Will Franklin (15 puncte, 5 pase decisive), Damian Dillon (14 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive)

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu