Explozie de evenimente, în weekend, la Cluj

Foto: Pagina de Facebook, Holi Tour Romania 2014

Weekendul se anunţă unul plin de evenimente pentru clujenii care aleg să-şi petreacă cele două zile libere în oraş. De la spectacole rock la momente sublime de muzică clasică şi balet, publicul are la dispoziţie o diversitate de evenimente pentru care pot opta în funcţie de preferinţe.

We are Rocking the City

Astfel, între 28-29 iunie în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca,   se vor întâlni pe aceeaşi scenă cele mai bune trupe rock româneşti. Din line-up-ul primei ediţii a evenimentului We are Rocking the City fac parte: Alternosfera, Altar, Grimus, Mozart Rocks, Les Elephants Bizzares, Kumm, Roadkill Soda, Trooper, Luna Amara, Diamonds are Forever, Sky Swallows Challenger, Theory Of The Mind, Masterpiece (Metallica Tribute). Pe tot parcursul weekend-ului publicul va putea participa la evenimente inedite: workshop-uri, street art, skate park, bike show, arta urbană neconvenţională, adventure, water wars, proiecţie de filme.

Holi Festival Cluj-Napoca

Număratoarea inversă a început şi pentru prima ediţie a Holi Festival din Cluj-Napoca. Ca parte a evenimenului Holi Tour Romania, Festivalul Culorilor îi aşteaptă pe amatorii de distracţie pe – Platoul Sălii Sporturilor, în 28 iunie, de la ora 12.00. Accesul se face pe bază de bilet. Acces General : 45 lei sau 55 lei în ziua evenimentului la intrare.

Recital de muzică şi balet

Amatorii de muzică clasică se pot delecta cu un recital al Operei Naţionale Române susţinut de soliştii şi ansamblul de balet al Operei. Evenimentul va avea loc sâmbără, 28 iunie, de la ora 19.00, în Iulius Parc. Publicul va asculta un colaj de lucrări muzicale renumite, semnate de marii compozitori ai lumii, şi va asista la un spectacol de balet, care va oferi o explozie de culoare şi ritmuri. Dans, instrumente, voci emoţionante, costume care fură privirile, bună dispoziţie şi un peisaj de poveste sunt ingredientele unei seri de vară dedicată artelor frumoase.

Foto: Pagina de Facebook a spaţiului REACTOR de creaţie şi experiment

Foto: Pagina de Facebook a spaţiului REACTOR de creaţie şi experiment

Cântece de munte

Spaţiul Cultural REACTOR propune pentru 28 iunie, de la ora 20.00, un Concert Folk cu Sorina Puiac, Radu Leu și Oprea Bogdan. “Sorina Puiac si Radu Leu cântă muzică ce se aude în jurul focurilor de tabară de la munte atunci când se cântă la chitara. Oprea Bogdan ne va ajuta cu bongosurile să menţinem ritmurile cântecelor de munte, a folkului şi a ce altceva va mai fi”, se precizează în descrierea evenimentului.

Preţul unul bilet: 10 lei/ 8lei (studenți)

 Transylvania Zen Fest

La Casino-ul din Parcul Central, în 28 si 29 iunie 2014 pasionaţii şi curioşii care doresc să-şi cunoască şi să-şi folosească emoţiile, sufletul şi corpul în mod constructiv pot lua parte la Transylvania Zen Fest.

Scopul evenimentului este acela de a schimba perspectiva oamenilor asupra vieții și de a-i ajută să-și găsească echilibrul Minte-Trup-Suflet. 16 speakeri de succes vor oferi din cunoştintele lor şi vor dezvălui cele mai sănătoase principii ale unei vieţi echilibrate. Potrivit organizatorilor, va exista un spaţiu unde participanţii pot explora conştient şi fizic o varietate de credinţe şi practici vechi şi moderne, facilitate de: mentori, doctori în psihologie, nutriţionisti, coach-i NLP Rezonanz, maestrii de yoga, practicieni Theta Healing, Vindecare Reconectiva, Bowen, Feng-Shui şi altele.

Gala UAD Fashion Design

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente de modă din ţară se desfăşoară duminică, 29 iunie, de la ora 20.00 la Teatrul Naţional din Cluj. Gala UAD Fashion Design, aflată la ediţia a XX-a va debuta în 28 iunie cu o expoziţie de modă la Expo Transilvania şi va continua duminică cu fashion show-ul pregătit de reprezentanţii programului de studii Modă-design vestimentar a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Expoziţia absolvenţilor UAD

Tot la Expo Transilvania se va deschide sâmbătă, 28 iunie de la ora 18.00, a XIV-a ediţie a  Expoziţiei absolvenţilor UAD, unde vor putea fi vizionate peste 3000 de lucrări aparţinând absolvenţilor de studii de licenţă şi masterale.

Festivalul de Magie “Astralis”

În zilele de 27 şi 28 iunie  la Cluj se desfăşoară Festivalul de Magie “Astralis” care va dezvălui publicului o lume fascinantă cu mare impact asupra imaginației spectatorilor de toate vârstele.Vor fi puse în scenă de specialiști în iluzionism și magie spectacole de animație, teatru gestual și umbre. Sâmbătă în cadrul Grand Magic Gala publicul va avea parte de un spectacol cu numere de magie și iluzionism complexe, captivante, pline de suspans, fantastic și umor. Seara se va încheia prin premierea celor mai buni magicieni la scenă.

Foto: Istvan Biro

Foto: Istvan Biro

Teatru: Serena in X-tremis

Teatrul Maghiar de Stat Cluj închide stagiunea 2013/2014  duminică, 29 iunie de la ora 19.00 cu premiera absolută a spectacolului Serena in X-tremis, primul musical scris de autorii americani Stephanie Robinson, Theodore Shank şi Adele Edling Shank. Proiectul, care a debutat cu un workshop desfăşurat în anul 2011, se va materializa sub forma unui spectacol concert, regizat de István Albu. Spectacolul se adresează în special generaţiei tinere, fiind o versiune modernă a contractului pe care Faust îl face cu Mefisto, doar că, omul de azi îşi vinde sufletul nu pentru tinereţea veşnică, ci pentru succes. Serena, protagonista spectacolului, cunoaşte într-un interval foarte scurt atât bucuria ameţitoare a succesului unui star mediatizat, cât şi destrămarea tuturor iluziilor.

 „Cheile Turzii RACE”

Iubitorii muntelui şi ai sporturilor de aventură au ocazia să participe la prima ediţie a competiţiei sportive „Cheile Turzii RACE”, eveniment care va avea loc în perioada 27-29 iunie, în perimetrul amenajat al Rezervaţiei Naturale „Cheile Turzii”. Cheile Turzii Race promovează una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din ţară, ca destinaţie principală pentru practicanţii de activităţi de aventură din Transilvania cum ar fi: escaladă, alergare montană, mountainbike, parapantă, via ferrata, etc.

Astfel, sâmbătă, 28 iunie va avea loc proba de escaladă între orele 8.00-20.00, proba de triatlon între orele 8.00-19.00, proba de cross-country mountainbike între orele 11.00-14.00, festivitatea de premiere, ora 20.30, pastaparty şi DJ-party, ora 21.00. Duminică, 29 iunie, se va desfăşura proba de cross-running între orelee 9.00-14.00 şi festivitatea de premiere, de la ora 15.00.

Postaţi un comentariu