Electrica a spart izolaţia unui bloc şi a „uitat” de reparaţii

Locatarii de pe strada Albac numărul 9 stau de aproape o lună cu izolaţia de la imobil spartă după ce lucrătorii de la Electrica au venit să repare o avarie la un cablu dar au uitat apoi să mai facă şi reparaţiile la clădire.

Oamenii se plâng că nu i-a luat nimeni în serios nici la primărie nici la compania de furnizare a energiei electrice. „A fost ceva avarie la un cablu, aşa că cei de la Electrica au venit pe la începutul lui august şi au spart în casa scării şi la baza blocului, au rupt folia de izolaţie de pe fundaţie, au îndepărtat şi polistirenul în anumite zone, au reparat cablul şi au plecat. Am crezut că vin înapoi zilele următoare să repare ce au stricat, dar nici vorbă. Au lăsat firida deschisă, cablurile aşa atârnate pe afară, neizolate, e un pericol că oricine se poate împiedica sau poate vine un copil şi pune mâna şi se curentează. Eu am fost plecat de acasă două săptămâni şi când am venit tot aşa era. Am sunat la ei la 929 şi nu mi-a răspuns nimeni, am aşteptat o oră la telefon. Am sunat la primărie, au zis că să fac cerere scrisă şi primesc răspuns în 30 de zile. Noi nu mai putem sta aşa, că dacă încep ploile şi se infiltrează apa în izolaţia blocului se strică toată lucrarea noastră de reabilitare termică”, explică administratorul de bloc de pe Albac, Berti Coaciu.

Cei de la Electrica spun că au făcut într-adevăr o lucrare în zonă în 12 august, dar nu oferă nici un motiv pentru faptul că imobilul nu a fost reparat şi adus la starea iniţială. Mai mult din răspunsul celor de la companie rezultă că doar sesizarea venită din partea Transilvania Reporter le-a împrospătat memoria referitor la lucrările lăsate de izbelişte pe Albac. „Ca răspuns la solicitarea pe care ne-aţi transmis-o, vă informăm că în data de 12.08.2014, pe str. Albac, nr. 9 s-au efectuat reparaţii la un cablu defect între scara 1 şi scara 2, de către AISE Cluj (Electrica Serv). În data de 02.09.2014, aceştia împreună cu o echipă de la Centrul de Exploatare Cluj 1 (SDEE Cluj-Napoca) s-au deplasat la faţa locului pentru a constata cele reclamate. Cu această ocazie, s-a securizat uşa la firidă, iar reparaţiile la termoizolaţia blocului şi acoperirea cablurilor electrice se vor efectua zilele următoare”, a precizat Raluca Goia de la Serviciul Relaţii Publice şi Comunicare FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Nord, SDEE Cluj-Napoca.

Fotografii realizate de Dan Bodea

 

Postaţi un comentariu