Strategie. Cum vrea primarul Mitraşca să dubleze numărul de turişti în Tăşnad

Sursa foto: turism-blog.ro

Circa 250.000 de turiști au fost anul acesta în stațiunea balneo-climaterică Tășnad, numărul acestora scăzând cu aproape 15% față de anul trecut. Potrivit primarului Vasile Mitrașca, majoritatea turiștilor sunt din Maramureș, Bihor, Bistrița, Cluj și Zalău. Mitrașca spune că vrea să dubleze numărul turiștilor prin construirea unei noi baze de agrement din fonduri europene.

Strategie de atragere a tinerilor

Proiectul Primăriei Tășnad prevede construirea unei baze de agrement din fonduri europene, care să includă 80 de camere de cazare, dar și cabinete medicale și de fizioterapie. Ba mai mult, din încasările din acest an de la ștrandul tășnădean, primarul spune că va amenaja un bazin multifuncțional, dar și terenuri de sport, care să atragă cât mai mulți tineri din zonă.

„Apele termale de aici sunt foarte cunoscute în țară dar vrem să atragem și tinerii. Lor nu le place atât de mult să stea în apă termală pentru că intervine plictiseala. Din acest motiv o să amenajăm un bazin cu câteva topogane dar și terenuri de sport“, a declarat primarul.

Pentru realizarea acestei investiții vor fi alocați 600.000 de lei, primarul Mitrașca estimând că banii vor fi recuperați în cel mult un an.

Bază de agrement din fonduri UE

Primăria a întocmit un proiect privind construcția unei baze de balneo-terapie și de agrement, care va fi depus în viitoarea perioadă de finanțare. Proiectul include construcția unei hotel cu 80 de camere, cabinete de fizioterapie și medicale, toate vor fi realizate printr-un proiect care urma să fie finanțat din fonduri europene.

Dotările pe care le deține momentan stațiunea Tășnad depășesc peste 130 de puncte, ceea ce înseamnă că sunt mari șanse ca stațiunea să devină una de interes național și nu local, cum este momentan. Primarul spune că o dată construită această nouă bază de agrement, va avea loc saltul, de la stațiune de interes local, la una de interes național. Există déjà și locație stabilită pentru viitoarea bază- terenul unde erau amplasate vechile sere ale Primăriei.

„Avem drumuri de acces, parcări, campare, parc. Tot ce ne mai lipsește e baza de agrement“, a declarat primarul Vasile Mitrașca.

Staţiunea Tăşnad s-a dezvoltat începând cu anul 2000, când au fost realizate primele investiții. Apa termominerală de la Tășnad are o temperatură de 70 de grade Celsius. Specialiştii spun că este al doilea puţ din România unde apa are cel mai ridicat grad de mineralizare şi că este mai bună decât cea de la Băile Felix ori cea din ştrandurile din Ungaria.

Distribuie:

Postaţi un comentariu