Cruce de opt metri pe biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena
eepurl.com

Sătmărenii sunt invitați joi dimineață la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, pentru a asista la sfințirea crucii ce urmează a fi amplasată pe cupola principală a așezământului de cult.

„Este un moment deosebit, unic și irepetabil în existența unei biserici”, spun reprezentanții Protopopiatului Ortodox Satu Mare.

De menționat faptul că simbolul religios ce urmează a fi sfințit mâine a reprezentat o comandă specială, atât prin dimensiuni cât și prin dificultatea execuției lui, fiind necesar în acest sens aportul unei firme specializate din Arad. Înălțimea crucii are o înălțime de peste opt metri, este poleită în aur, iar pentru ridicarea și montarea ei va fi nevoie de o macara specială adusă de la Baia Mare.

Imediat după  sfințirea crucii aurite  de la  Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (de lângă Podul Golescu), ceremonie care va începe la ora 9:00, va urma montarea simbolului religios pe cupola principală a edificiului. Întregul ceremonial va fi precedat de săvârșirea Sfintei Liturghii, începând cu ora 7:30.

Postaţi un comentariu