Cruce de opt metri pe biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena

Sătmărenii sunt invitați joi dimineață la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, pentru a asista la sfințirea crucii ce urmează a fi amplasată pe cupola principală a așezământului de cult.

„Este un moment deosebit, unic și irepetabil în existența unei biserici”, spun reprezentanții Protopopiatului Ortodox Satu Mare.

De menționat faptul că simbolul religios ce urmează a fi sfințit mâine a reprezentat o comandă specială, atât prin dimensiuni cât și prin dificultatea execuției lui, fiind necesar în acest sens aportul unei firme specializate din Arad. Înălțimea crucii are o înălțime de peste opt metri, este poleită în aur, iar pentru ridicarea și montarea ei va fi nevoie de o macara specială adusă de la Baia Mare.

Imediat după  sfințirea crucii aurite  de la  Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (de lângă Podul Golescu), ceremonie care va începe la ora 9:00, va urma montarea simbolului religios pe cupola principală a edificiului. Întregul ceremonial va fi precedat de săvârșirea Sfintei Liturghii, începând cu ora 7:30.

Postaţi un comentariu