FOTO / Peste 100 de sătmăreni la mitingul împotriva eutanasierii câinilor comunitari

La protest au participat aproximativ 100 de persoane

Aproximativ 100 de persoane au participat sâmbătă, în centrul municipiului Satu Mare, la un miting împotriva eutanasierii câinilor. Evenimentul a fost organizat de cele două asociaţii de protecţia animalelor din judeţ, Free Life din Satu Mare şi Puffi  din Carei.

‘Este un miting împotriva legii adoptată de Parlamentul României care prevede eutanasierea câinilor în masă. O considerăm nedreaptă, o considerăm o lege dată sub presiunea opiniei publice, apropo de tragedia care s-a întâmplat la Bucureşti. Eu cred că ar trebui să stăm puţin la masă, să gândim logic, normal, omeneşte, uman în primul rând, despre cum se poate rezolva această problemă. ONG-urile sunt primele care doresc ca acei câini să nu fie în stradă. Deci, noi dorim să nu fie pe stradă, nu vrem să-i vedem loviţi, accidentaţi, înfriguraţi, fără hrană. Lumea trebuie să înţeleagă că noi nu luptăm pentru ca acei câini să fie pe stradă, ci luptăm împotriva eutanasierii lor în masă’, a declarat reprezentanta Free Life, Carmen Frăţilă.

Ea a susţinut că trebuie făcută diferenţa între câinii agresivi şi cei care sunt crescuţi de asociaţii de bloc.

‘La fel cum sunt oameni buni şi oameni răi, la fel e şi la câini. O tragedie ca şi cea din Bucureşti este nedorită în primul rând de ONG-uri. Dar de aici şi până la a eutanasia în masă câinii României este un drum foarte lung. Din păcate, în acest moment, Comunitate Europeană a auzit ce se întâmplă în România şi tot din păcate nu se va spune România – Hagi, România – Nadia Comăneci, se va spune România – hingheri şi uciderea câinilor’, a adăugat Frăţilă.

În opinia sa soluţia ar fi strângerea câinilor de pe stradă şi sterilizarea lor.

Protestatarii, dotaţi cu pancarte cu mesaje, au pornit din Grădina Romei şi s-au oprit în faţa Prefecturii.

Ajunși în Piața 25 Octombrie , iubitorii de animale au discutat despre problemele cu care s-au confruntat de-a lungul anilor și și-au spus părerile în ceea ce privește eutanasierea maidanezilor.

O femeie care a venit din Carei pentru a participa la protest a mărturisit că, în urmă cu câțiva ani, fiul său a scăpat cu viață după ce câinele vecinului l-a atacat, și că, în ciuda experienței neplăcute, a rămas mare iubitoare de animale.

„Am trecut și eu printr-o experiență nu tocmai plăcută cu câinele unor vecini. Acesta a scăpat din curte și mi-a atacat fiul, acum câțiva ani. Nu am învinovățit câinele, și nici nu am apelat la poliție. În schimb, am grijă de patru câini din fața blocului meu. De curând o cațelușă mi-a fost omorâtă și alți doi maltratați și aruncați la gunoi. Nu pot să cred că există oameni atât de răi“, a declarat femeia.

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (1)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (2)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (3)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (6)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (7)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (9)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (10)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (14)

protest-eutanasiere-caini-comunitari-satu-mare (17)

 

 

Postaţi un comentariu