Sărbătoarea Recoltei, timp de trei zile la sfârşitul săptămânii viitoare

Sursa foto: adevarul.ro

La sfârşitul săptămânii viitoare, pe platoul din Piaţa „25 Octombrie” şi în pasajul pietonal „Corneliu Coposu” va avea loc Sărbătoarea Recoltei. Timp de trei zile – în 4, 5 şi 6 octombrie – sătmărenii vor avea posibilitatea să se aprozivioneze cu legume şi fructe direct de la producători şi să cumpere produse tradiţionale precum cârnaţi, şuncă, diferite sortimente de brânză, pâine şi produse de panificaţie, plăcinte de Bogdand, must, vin şi pălincă şi alte bunătăţi.

Sâmbătă, într-o conferinţă de presă, primarul Dorel Coica şi Ioan Pop, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale, au prezentat principalele repere care ar trebui să constituie motive pentru sătmăreni de a participa la Sărbătoarea Recoltei.

„Din judeţul Satu Mare aşteptăm peste 40 de producători, atât agricoli cât şi cu produse tradiţionale, alături de care am invitat şi oaspeţi din judeţele Bihor, Maramureş şi Sălaj, care vor veni cu produse care nu sunt preparate la noi. Vor fi prezenţi şi meşteri populari, inclusiv un producător de butoaie din Câmpeni, judeţul Alba. Deşi deschiderea oficială va avea loc vineri la ora 14:00, sătmărenii vor putea să se aprovizioneze încă în cursul dimineţii şi le garantăm că preţurile produselor vor fi mai mici ca în piaţă” – a declarat Ioan Pop.

conferinta-de-presa

După ce anunţat că la reuşita celor trei zile de sărbătoare vor contribui şi spectacolele folclorice care vor avea loc pe scena ce va fi amplasată pe platoul din faţa Palatului Administrativ, cinic, primarul Dorel Coica şi-a exprimat convingerea că evenimentul va fi preluat şi de Consiliul Judeţean:

„Aşa se întâmplă de obicei. După Zilele Oraşului, urmează Zilele Judeţului, deci Consiliul Judeţean ar putea să-şi organizeze propria sărbătoare a recoltei. Probabil în judeţ, undeva la Moftin, pe terenul acela de fotbal plin cu muşuroaie de cârtiţe” – a declarat Dorel Coica.

 

Postaţi un comentariu