Bălăceala de toamnă/iarnă. Care sunt ofertele din Satu Mare

Apele termale din Satu Mare sunt renumite pentru proprietățile curative FOTO amfostacolo.ro

Toamna nu-i ca vara, dar chiar şi aşa, sătmărenii pot să se bucure de temperaturile fierbinţi la ștrandurile din județ acoperite sau cele cu piscine exterioare cu apă termală. Începutul de octombrie s-a dovedit a fi unul extrem de rece. Gradele din termometre au scăzut extrem de mult, iar nevoia de a simți câteva grade în plus intervine cu cât vremea se răcește mai tare. Ștrandurile din județ care beneficiază de apă termală și de bazine acoperite reprezintă soluția perfectă pentru a resimți temperaturile din timpul verii. Transilvania Reporter îți prezintă câteva dintre cele mai bune locații din județ perfecte pentru bălăceala de toamnă.

Aquastar: masaj, saună și piscine interioare

Noul complex Aquastar a fost și este în continuare atracția numărul I din întreagă Transilvania. Zona de piscine interioare a complexului Aqustar cuprinde o piscină de relaxare și distracții, dotată cu un sistem de hidro-aeromasaj, de tip jacuzzi și elemente de senzație: dușuri în formă de „gât de lebăda” și cascadă de presiune. Nici începătorii nu sunt lăsați de izbeliște. Aceștia au la dispoziție o piscină de înot care are o adâncime de maxim 120 cm, iar forma rectangulară este concepută exact pentru învățarea înotului. Pentru copii, sunt puse la dispoziție trei bazine cu legătură între ele, având trei trepte de adâncime, la aceeași temperature cu cele de mai sus. Pentru o relaxare maximă, sătmăreniii pot beneficia de spațiul destinat zonei saunelor pentru o relaxare mentală, corporală și revigorare generală și unde se vor combina energia naturală cu cea termică, în scop curativ și profilactic. Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este 30 de lei, pentru copii 15 lei, iar pentru studenți sau pensionari 22 de lei. Dacă vrei să ai acces și la saună atunci mai trebuie să scoți din buzunar încă 10 lei, iar dacă depășești cele trei ore pentru care sunt valabile prețurile mai ai de plătit câte 0, 20 lei/ minut. În schimb, dacă dorești să stai toată ziua, prețul de intrare este din start 40 de lei pentru adulți fără saună, 45 de lei pentru adulți cu saună, 20 de lei pentru copii și 28 de lei pentru pensionari sau studenți.

Bazinele termale din afara orașului, foarte bune pentru tratament

Ştrandul de la Tășnad este perfect pentru o cură cu apă termală pe perioada temperaturilor scăzute. Stațiunea dispune de șase bazine cu apă termală și este deschisă zilnic, între orele 8.00 şi 22.00. Taxa de intrare pentru adulţi este de 15 lei, iar pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari, 10 lei. Ștrandul termal de la Mihăieni este o altă soluție de bălăceală pe vremea rece și este destul de vizitat chiar și iarna, deoarece se află la o distanță relativ redusă față de reședința de județ. Biletul de intrare la bazin costă 10 lei, iar pe lângă acesta pentru cei care optează, se mai plătește accesul la saună de 5 lei. La doar trei km de Mihăieni se află ștrandul de la Acâș. Staţiune situată pe drumul naţional DN19A, la o distanţă de aproximativ 30 de km de municipiul Satu Mare, este la dispoziţia turiştilor pe parcursul întregului an. Apa termală din Acâş a fost descoperită cu sute de ani în urmă, la o adâncime de peste 1.800 m, fiind apreciată de însăşi împărăteasa Maria Tereza. Temperatura apei este de 75 grade C şi are, la fel ca în cazul apei de la staţiunea Tăşnad, efecte benefice în tratarea artritelor, spondilozelor, fracturilor, paraliziilor, arterosclerozelor, afecţiunilor ginecologice şi dermatologice.Prețurile sunt aceleași cu cele de la Mihăieni.

Și cei mici au variante: bazine pentru cursuri de înot

Dacă dorești să te relaxezi fără copii, pe cei mici poți să-i duci la bazinele de înot din oraș, deschise și pe timpul temperaturilor scăzute. Cel mai mare și mai modern bazin de înot acoperit din Satu Mare este cel al Clubului Select. La recepția bazinului se găsesc toate produsele necesare înotului. Piscina are o adâncime de 2, 14 metri, iar prețurile la cursuri sunt de 20 de lei/oră. La fel este disponibil și Wellness Spa din cartierul Micro 16. Complexul beneficiază de piscină interioară, jacuzzi, saună uscată și umedă, sală de fitness. Și aici se organizează cursuri de înot pentru mici, în fiecare zi. Intrare la piscină plus saună costă 20 lei și fără saună (weekend) 18 lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu