450 de joburi disponibile la bursa locurilor de muncă

Peste 450 de locuri de muncă au fost oferite vineri sătmărenilor aflaţi în căutarea unui job, cu prilejul bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor. Din cei 100 de agenţi economici contactaţi de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Satu Mare, la bursă s-au prezentat cel mult 42. Alături de agenţii economici au venit cu oferte şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Centrului Militar Judeţean, respectiv ai universităţilor care au filiale în Satu Mare.

Potrivit directorului AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca,   din cele 450 de locuri de muncă oferite de angajatori, 30 sunt pentru absolvenţi de studii superioare, în special ingineri. În ansamblu, ponderea cea mai mare a ofertelor pentru joburi a fost în industria confecţiilor textile, în timp ce alte oferte au fost în meserii precum tâmplari universali, tapiţeri, marochineri, agenţi de asigurare, lucrători gestionari.
Spre deosebire de ediţiile anterioare ale bursei locurilor de muncă, vineri dimineaţa la Casa de Cultură a Sindicatelor abia dacă se adunaseră la deschidere circa 100 de persoane.


Publicitate

Postaţi un comentariu