Seminarul Naţional de Scleroză Multiplă, boala care a răpus-o pe Mona Marian

Handicapped woman sitting on wheelchair looking sorrowfully through the hospital window

Societatea de Scleroză Multiplă din România  organizează în perioada 27-29 septembrie 2013, la Hotel Sunny Hill din Cluj- Napoca, cea de-a X-a ediţie a Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă.

Desfăşurat anual, Seminarul Naţional este cel mai mare eveniment dedicat comunităţii de Scleroză Multiplă (SM) din România şi aduce împreună peste 150 de participanţi, doctori specialişti în neurologie, psihoterapie, kinetoterapie, dar şi pacienţi cu SM.

Seminarul va cuprinde prezentări cu caracter informativ, precum şi ateliere pe diverse tematici de interes pentru persoanele afectate cu SM şi va fi completat de un concert caritabil de orgă, susţinut la Biserica Reformată Calvină din Oraşul de Jos, B-dul 21 Decembrie nr. 41, cu începere de la ora 19.00. Încheierea seminarului va fi marcată şi în Oradea, duminică, 29 septembrie, cu un al doilea concert caritabil de orgă.

Concertele caritabile de orgă sunt organizate în colaborare cu Clubul Rotary din Oradea  si Clubul Rotary Cluj Napoca şi au ca scop strângerea de fonduri necesare dezvoltării unor grupuri de suport destinate persoanelor cu scleroză multiplă. Ele vor fi susţinute de Torsten Sterzik, compozitor, organist, director de muzică bisericească din Landul Turingia, cantor în Hildburghausen, şi profesor la Colegium Musicum din Erfurt. Biletele pentru concertul din Cluj Napoca sunt disponibile exclusiv prin centrul SMile. Preţul unui bilet este 30 de lei, iar toate fondurile strânse vor fi direcţionate către Societate de Scleroză Multiplă din România.

Recent, fosta directoare a Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Mona Marian, a decedat din cauza acestei boli.

Postaţi un comentariu