Succes. Peste 1.000 de spectatori la festivalul de film CineLatino

Proiecţiile au avut loc pe platoul din faţa Prefecturii şi la Casa Municipală de Cultură (foto – Tenaris)

Cea de-a doua ediţie a festivalului de film Tenaris CineLatino, desfăşurată săptămâna trecută pe platoul din faţa Prefecturii şi la Casa Municipală de Cultură, a adus în faţa marelui ecran peste o mie de zălăuani iubitori ai celei de-a şaptea arte.

Potrivit organizatorilor, cel mai popular film din festival s-a dovedit a fi „Poziția copilului”, pelicula care a câștigat marele premiu la prestigiosul festival de film de la Berlin, 450 de persoane fiind prezente la proiecţia găzduită de Casa Municipală de Cultură din  Zalău. Actrița Natașa Raab a fost prezentă la proiecţie și a discutat cu spectatorii la final.

La festivalul din Zalău a fost prezentă, ca invitată specială, şi Estefania Larraín, regizor artistic al filmului „Nu”, pelicula care a deschis evenimentul cu o proiecţie ce a avut loc pe platoul din faţa Prefecturii.

„Nu”, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, prezintă povestea campaniei publicitare care a dus la căderea dictaturii militare a generalului Augusto Pinochet în 1988, în urma unui referendum organizat la presiunea comunității internaționale.

„România a avut o dictatură de stânga, iar Chile o dictatură de dreapta, aproape fascistă; în România regimul a căzut printr-o revoluție, iar în Chile printr-un referendum. Însă între cele două situații sunt multe asemănări și mi-a făcut plăcere să văd deschiderea spectatorilor din România pentru acest film. În plus, m-a surprins interesul oamenilor de aici pentru situația actuală din Chile și evoluția țării mele în perioada de după dictatură”, a spus Larraín.

Evenimentul de la Zalău a fost organizat de TenarisSilcotub, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Fundacion PROA, în colaborare cu Primăria Municipiului Zalău și Casa Municipală de Cultură Zalău. Tenaris CineLatino reprezintă o inițiativă culturală a companiei TenarisSilcotub, prin care aceasta înlesnește accesul la cinematografia și cultura sud-americane, precum și dialogul între oamenii din regiuni și culturi diferite.

Explicaţie FOTO Proiecţiile au avut loc pe platoul din faţa Prefecturii şi la Casa Municipală de Cultură


Publicitate

Postaţi un comentariu