Spitalul Judeţean a împlinit 35 de ani

Doctorul Augustin Pop, felicitat de preşedintele Consiliului Judeţean

Cu exact 35 de ani în urmă, în 30 septembrie 1978, Spitalul Judeţean îşi primea actuala casă. Era o casă mare şi încăpătoare, în care s-a încercat, la acea vreme, aducerea la un loc a celor nouă secţii ale spitalului, împrăştiate până atunci în şapte locaţii, cu paturi inclusiv în Zimbor, Hida şi Sărmăşag.

Momentul aniversar a fost marcat luni, 30 septembrie 2013, printr-un eveniment la care actuala conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău i-a invitat pe colaboratori, dar şi pe angajaţii de azi şi pe cei de ieri. Printre aceştia s-au numărat şi ultimii directori – medici ai spitalului – Dorel Dindelegan, Augustin Pop, Petru Pop, Pavel Katz şi Liliana Neaga. Numele lor a fost amintit la eveniment de medicul Liviu Oroianu, preşedintele Colegiului Medicilor din Sălaj, care a recunoscut că, în momentul în care economiştii au luat locul medicilor la conducerea spitalelor, cei din urmă nu au văzut asta cu ochi prea buni, însă – a admis el – până la urmă s-a dovedit a fi un lucru bun pentru ambele părţi: „Medicii nu se descurcă prea bine cu actele contabile”, a recunoscut el.

Medicul Liviu Gârbea, şeful secţiei de reumatologie, a considerat că momentul aniversar este unul foarte potrivit pentru a le readuce aminte celor prezenţi de medicii care nu se mai află printre noi.

Pentru că un astfel de moment este şi unul al recunoştinţei, managerul Laurenţiu Barna şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc au acordat plachete aniversare reprezentanţilor secţiilor şi compartimentelor spitalului, partenerilor instituţiei, dar şi reprezentanţilor mass-media. Un buchet de flori a primit şi o asistentă medicală, care s-a născut chiar în ziua în care spitalul s-a mutat în noul sediu.

Postaţi un comentariu