Pretendenţii la o carieră în magistratură, picaţi pe capete

Doar şapte candidaţi au mai rămas în concurs
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Din cei 40 de sălăjeni înscrişi în cursa pentru un loc în magistratură, după prima probă, cea de verificare a cunoştinţelor juridice, au mai rămas în concurs doar şapte.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris, din Sălaj, 15 licenţiaţi în drept cu minimum cinci ani de vechime în specializare. După prima probă eliminatorie, cea de verificare a cunoştinţelor juridice, au mai rămas în concurs doar trei, care au susţinut ieri cea de-a doua probă eliminatorie, de verificare a raţionamentului logic. Miza acestui concurs este ocuparea a 70 de posturi de judecători în judecătorii din toată ţara. În Sălaj a fost scos la concurs un singur post, la Judecătoria Şimleu Silvaniei.

Alţi 25 de tineri, absolvenţi de Drept, s-au înscris la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii. Doar patru au trecut de proba de verificare a cunoştinţelor juridice şi merg mai departe în concursul care se va finaliza la începutul lunii octombrie.

Candidaţii concurează pentru cele 200 de locuri de auditori de justiţie, o sută destinate funcţiei de judecător, iar o sută – pentru funcţia de procuror.

Postaţi un comentariu