Predoiu a vorbit despre direcţii strategice la Zalău. Falcă – despre „succesuri”

Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, la Zalău

Cei doi democrat-liberali rămaşi în cursa pentru desemnarea ca şi candidat al PDL la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, şi-au prezentat, marţi seara, rapoartele de ţară la Zalău, încercând, fiecare, să-i convingă pe membrii de partid din sală că merită să fie prezidenţiabilul PDL.

Cătălin Predoiu a insistat pe ideea de muncă în echipă şi a anunţat că, indiferent cum se va încheia această competiţie internă din PDL, el va rămâne în partid, fie să candideze la preşedinţie, fie să ajute. Predoiu s-a referit şi la direcţiile strategice pe care, în opinia sa, preşedinţia României va trebui să le imprime ţării din 2014: independenţa justiţiei, reforma statului şi ancorarea României în lumea euroatlantică. „Cred că preşedinţia, după 2014, trebuie să îşi asume atribuţiile constituţionale ale medierii, dar şi rolul de catalizator între forţele politice şi cele din afara politicului”, a spus el, apreciind că „putem să devenim a şaptea ţară din Uniunea Europeană nu numai ca şi număr de locuitori, ci şi din punctul de vedere al dezvoltării economice”.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, şi-a început discursul de la Zalău vorbind despre… „succesuri”. „După 18 ani, după multe succesuri, am ajuns şi eu preşedintele organizaţiei judeţene”, a spus el, referindu-se la alegerea sa în funcţia de preşedinte al PDL Arad. Falcă nu s-a sfiit să lanseze câteva săgeţi în direcţia „liderilor PDL de la Bucureşti”, care „spun pe la televizor că electoratul căruia partidul se adresează este antreprenoriatul”, uitând de agricultori şi de alte categorii ocupaţionale care reprezintă baza economiei româneşti.

La Zalău a venit şi Vasile Blaga, preşedintele PDL, care a încercat să exprime viziunea PDL referitoare la unitatea dreptei. Încercarea a venit ca răspuns la apelul făcut de primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş: „Faceţi ca unul dintre cei doi colegi să fie candidatul dreptei la preşedinţie. Dacă vom avea mai multţi candidaţi de dreapta, în turul al II-lea îi vom avea pe Ponta şi Antonescu”, a avertizat edilul. Vasile Blaga nu dat, însă, un răspuns clar în această privinţă, limitându-se la a enunţa care sunt, în opinia sa, principiile care ar trebui să stea la baza unei alianţe a dreptei. „O alianţă sănătoasă de dreapta se face între partide care îşi ştiu forţele, nu între partide care îşi ştiu doar ambiţiile. Noi trebuie să ne unim în jurul unor proiecte, iar partidul acesta nu va mai face cadouri la nimeni!”, a anunţat preşedintele PDL.

Dezbaterea de miercuri a avut loc în cadrul oferit de Consiliul Judeţean de Coordonare al PDL Sălaj, la care au participat aproximativ 250 de membri de partid din judeţ. Sâmbătă, 2 noiembrie, toţi pedeliştii sălăjeni înscrişi în registrul organizaţiei sunt chemaţi să aleagă între cei doi, în cadrul unui proces de vot ce se va desfăşura în 10 centre de votare – în cele patru oraşe din judeţ şi în localităţile Ileanda, Sărmăşag, Nuşfalău, Treznea, Bănişor şi Hida.

Postaţi un comentariu