Pompierii sălăjeni, campioni la tenis de masă

Pompierul sălăjean Dan Fărcaş, cel mai bun pompier din ţară la tenis de masă
eepurl.com

Pompierul sălăjean Dan Fărcaş şi-a reconfirmat titlul de cel mai bun pompier din ţară la tenis de masă, câştigând, zilele trecute, etapa finală a Cupei Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România, găzduită de municipiul Bistriţa.

 După ce în primăvara acestui an a câştigat şi actuala ediţie a campionatului Ministerului Afacerilor Interne, Dan Fărcaş şi-a reafirmat supremaţia şi în rândul colegilor pompieri. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Jacodi, în conformitate cu calendarul sportiv al Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România pentru anul 2013, în perioada 15 – 18 iulie, la Bistriţa s-a desfăşurat etapa finală a campionatului de tenis de masă „Cupa A.S.P.R.” ediţia 2013 la care au participat echipele reprezentative din 20 de judeţe. Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj i-a avut în componenţă Dan Fărcaş, la categoria sub 35 de ani, pe Ioan Ruţaş, la categoria 36-45 de ani, şi pe Andrei Vig, la categoria peste 45 de ani.

 De altfel,   finala la simplu (categoria sub 35 de ani) s-a disputat între doi sălăjeni reprezentând I.S.U. Sălaj şi I.S.U. Cluj, respectiv Dan Fărcaş şi Alexandru Labo, reprezentantul nostru adjudecându-şi prima poziţie. Şi la dublu (Dan Fărcaş şi Ioan Ruţaş) au ocupat de asemenea prima poziţie.

Campion de meserie

 Dan Fărcaş este un veteran al podiumurilor de premiere la tenis de masă. Primul contact cu acest sport l-a avut la 7 ani, când se ţinea după fratele lui mai mare care practica acest sport. După doi ani, antrenorul Victor Puie l-a luat în serios pe Dan Fărcaş şi l-a transformat într-unul din cei mai buni jucători de tenis de masă din România. A câştigat medalii la fiecare categorie de vârstă şi aproape la toate concursurile naţionale la care a participat, iar la 14 ani a luat aurul european cu echipa României. La 16 ani s-a întors în Zalău, după doi ani petrecuţi la Bistriţa, în lotul olimpic. După ce a absolvit facultatea de sport, Dan Fărcaş s-a angajat la pompieri. Fărcaş participă şi la competiţiile organizate de pompieri în ţară şi în străinătate.

Din 2007, de când s-a angajat la Detaşamentul din Zalău, Dan Fărcaş a urcat pe prima treaptă a podiumului la toate concursurile naţionale ale pompierilor şi a câştigat de două ori titlul de campion mondial, în 2008, la Liverpool, şi la Vancouver, în 2009.  În 2010 a participat la Campionatul Mondial pentru pompieri şi poliţişti, din Coreea de Sud, obţinând locul 3 la dublu şi locul 4 la simplu. Premiile au continuat să vină şi în 2011 şi 2012, pompierul din Zalău adjudecându-şi mai multe medalii naţionale şi balcanice.
 

Postaţi un comentariu