Nouă şcoli şi grădiniţe, desfiinţate la cererea primăriilor

Copiii de la Stîna vor învăţa la Şcoala Simion Bărnuţiu
eepurl.com

Anul şcolar 2013 – 2014 a început cu nouă unităţi de învăţământ mai puţin. Este vorba despre patru grădiniţe şi cinci şcoli primare, desfiinţate în funcţie de propunerile venite de la primăriile în a căror rază acestea funcţionau.

Anunţul a fost făcut marţi, 24 septembrie, într-o conferinţă de presă, de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al judeţului Sălaj, Marcel Lucaciu. Potrivit inspectorului şcolar, din această toamnă copiii de la grădiniţele desfiinţate vor urma cursurile învăţământului preşcolar în centrele de comună. Astfel, cei de la Grădinița cu Program Normal Bulgari învaţă împreună cu cei din Sălăţig, la Școala Gimnazială „Petre Dulfu” din centrul de comună. Cei care au frecventat până acum cursurile Grădiniței cu Program Normal Bîrsău Mare, închisă şi ea, vor merge de acum la Gîlgău (pe Someș), tot acolo urmând să meargă la activităţi şi copiii de la  Grădinița cu Program Normal Căpîlna. Copiii de la Grădinița cu Program Normal Sîncraiu Almașului au fost repartizaţi la Școala Gimnazială Nr.1 Zimbor.

În ceea ce priveşte soarta elevilor din şcolile primare desfiinţate, aceştia vor merge la ore după cum urmează: cei de Școala Primară Stîna –  la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu Zalău; elevii de la Școala Primară Cehei – la Școala Gimnazială „Horea” Șimleu Silvaniei; cei de la  Școala Primară Fetindia – la Școala Gimnazială Nr. 1 Aghireș; elevii de la Școala Primară Bîrsău Mare – la Liceul Tehnologic Gîlgău, iar cei de la Școala Primară Cîmpia, la Școala Gimnazială Bocșa.

Tot din acest an şcolar a fost decisă şi o comasare. Este vorba despre comasarea gimnaziului de la Şcoala Gimnazială nr.1 Văleni (care devine, astfel, şcoală primară), la Şcoala Gimanzială Cristolţ.

Prin urmare, în anul școlar 2013-2014, în Sălaj vor funcționa 433 unități de învățământ, dintre care 107 au personalitate juridică, iar 326 sunt structuri arondate. Doar 60 dintre acestea sunt în mediu rural,  373 fiind în mediu urban.

La cele 433 de unităţi de învăţământ de stat se adaugă şase particulare. Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit „Sfânta Inimă a lui Isus Zalău” (acreditată), Grădinița Creștină cu Program Normal „David” Zalău (acreditată), Grădinița cu Program Prelungit „Peter Pan” (în curs de autorizare; nu are Hotărârea ARACIP), Școala Postliceală Sanitară „Christiana” Zalău (acreditată), Școala Postliceală „Vasile Goldiș” Zalău (autorizată), Școala Postliceală FEG (autorizată).

Postaţi un comentariu