Furtul de telefoane mobile, cea mai frecventă infracţiune în şcoli

Sursa foto: sebesinfo.ro

Majoritatea faptelor penale constatate în şcolile din judeţul Sălaj o reprezintă furturile de telefoane mobile, potrivit precizărilor făcute vineri, în cadrul şedinţei lunare de Colegiu Prefectural, de către Didă Constantin, ofiţer de proximate în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj

‘În anul şcolar trecut, au fost înregistrate 47 de fapte penale, majoritatea furturi de telefoane mobile. Din cauza neatenţiei ori a teribilismului, copiii îşi lasă telefoanele mobile pe bancă, ori în sala de sport, iar acestea dispar. Pe de altă parte, părinţii dau copiilor telefoane mobile începând chiar cu clasa a II-a, pentru a putea verifica în orice moment unde se află’, a precizat Constantin Didă.

Acesta a adăugat că, totuşi, infracţionalitatea în şcoli şi în apropierea acestora înregistrează, în Sălaj, un trend uşor descendent.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente şcolilor, IPJ Sălaj, a elaborat, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Instituţia Prefectului, un plan judeţean comun de acţiune, prezentat şi aprobat în unanimitate în şedinţa de Colegiu Prefectural de vineri.

Pentru îndeplinirea obiectivelor planului comun de acţiune, în cursul acestei săptămâni, poliţiştii de ordine publică au organizat o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj şi ai Poliţiei Locale Zalău, în cadrul căreia s-a luat în discuţie arondarea unităţilor de învăţământ celor trei instituţii, din punct de vedere al prezenţei poliţiştilor şi jandarmilor în zona adiacentă şcolilor, la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sălaj.

Planul prevede ca, la nivelul comunelor, poliţiştii să participe la orele de dirigenţie, implicându-se şi în proiectele de prevenire iniţiate de unităţile de învăţământ.
Poliţiştii rutieri vor dirija, în continuare, traficul rutier în zona şcolilor, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, iar reprezentanţii instituţiilor implicate se vor întâlni săptămânal pentru a analiza modul şi stadiul de îndeplinire a sarcinilor cuprinse în plan, precum şi eventualele evenimente care se vor produce în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, se mai arată în planul menţionat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu