Copiii creativi şi prietenoşi cu mediul au fost premiaţi de Consiliul Judeţean

Elevele de la Şcoala Băbeni, cu rochiile lor reciclate

Concursul organizat în cea de-a treia etapă a campaniei de conştientizare din cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Sălaj” şi-a desemnat astăzi câştigătorii, în cadrul unei festivităţi găzduite de Consiliul Judeţean Sălaj.

11 unităţi de învăţământ din Sălaj s-au înscris la concursul :“Fii proactiv, utilizează inteligent şi sănătos tot ceea ce natura îţi oferă”, organizat în cea de a treia etapă a campaniei de conştientizare publică din cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Sălaj”, derulat de Consiliul Judeţean Sălaj.  Concursul a fost organizat pe două secţiuni, una intitulată „Construim nu risipim, refolosim deşeurile, protejăm mediul în care trăim”, iar alta denumită „Un mediu curat pentru o viaţă sănătoasă. Eu salvez mediul”.

După cum a precizat, în cadrul festivităţii de premiere de azi, preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, scopul concursului, ca, de altfel, şi a campaniei de conştientizare, este acela de a sensibiliza copiii şi, prin ei, şi adulţii din jurul lor, să fie mai protectori cu natura, să genereze mai puţine deşeuri, să colecteze selectiv, cu atât mai mult cu cât la nivelul judeţului este în curs de implementare acest proiect, de management integrat al deşeurilor, în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro.

Picture 133

„Spre exemplu, noi nu nu propunem la Dobrin cel mai mare depozit de deşeuri din regiune. Noi ne propunem să facem acolo un depozit în care să depunem numai ce nu se poate valorifica. Nu vrem să umplem prima celulă în şapte ani, aşa cum este prevăzut în proiect, ci în 10 sau 14 ani”, a explicat Marc.

Copiii din şcolile înscrise în concurs au încercat să demonstreze, prin rochii, podoabe sau obiecte de design realizate exclusiv din materiale reciclate, prin machete ori prezentări PowerPoint, că ei ştiu că natura trebuie protejată şi respectată.

La final s-au anunţat şi câştigătorii, la ambele secţiuni acordându-se câte trei premii şi un premiu special. Secţiunea „Construim nu risipim, refolosim deşeurile, protejăm mediul în care trăim” a fost câştigată de Şcoala nr.1 Băbeni, cu o colecţie de haine şi accesorii din materiale reciclabile. Locul II a revenit liceului din Sărmăşag, locul III – celui din Surduc, iar premiul special – Şcolii „Vasile Breban” din Crişeni.

La secţiunea „Un mediu curat pentru o viaţă sănătoasă. Eu salvez mediul”, locul I a fost adjudecat de „Şcoala „Petri Mor” Nuşfalău”, iar pe locul II s-a clasat Şcoala Cuzăplac. Premiul al III-lea a fost acordat liceului din Surduc, iar premiul special – Şcolii Sânmihaiu Almaşului.

 

Postaţi un comentariu