Varujan Vosganian demisionează, dar rămâne cu imunitate

Varujan Vosganian a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de ministru al Economiei.
Vosganian a făcut acest anunţ după ce a participat la o întâlnire a unor lideri PNL și PSD, printre care s-au aflat Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

“În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului, am avut întâlnire cu liderii USL şi am explicat din nou care este motivaţia declaraţiei mele şi, în acelaşi timp, pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisie mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei. Aceasta, în contextul în care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei în care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenţă, cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei”, a spus Vosganian citat de Mediafax.

Vosganian a precizat că gestul său este unul unilateral.

Demisia lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru survine respingerii în Senat a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

Liderul PNL Crin Antonescu a anunțat că propunerea liberalilor pentru portofoliul Economiei va fi făcută probabil în aproximativ o săptămână.
Vicepremierul Daniel Chiţoiu va asigura interimatul la Miisterul Economiei.

Președintele Traian Basescu a caracterizat demisia lui Vosganian ca fiind “un lucru de bun simt”.

Varujan Vosganian rămâne senator și își păstrează astfel imunitatea parlamentară, astfel încat urmărirea penală împotriva sa nu poate începe în lipsa unui vot favocarbil din partea Senatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu