UDMR Sălaj a adunat deja peste 6.000 de semnături pentru referendum

În varianta UDMR, Sălajul ar urma să formeze o regiune alături de Bihor şi Satu Mare (foto realitatea.net)

Conducerea UDMR Sălaj anunţă că în cele şapte zile scurse de la demararea strângerii de semnături pentru organizarea, în luna decembrie, a unui referendum pentru regionalizare, peste 6.000 de sălăjeni au semnat în favoarea acestui scrutin, până luni, 14 octombrie, estimându-se că vor semna încă cel puţin 4.000.

Potrivit lui Szilágyi Róbert István, directorul executiv al UDMR Sălaj, până luni, 14 octombrie, se va depăşi „norma” de semnături pentru Sălaj, stabilită la 5 la sută din populaţia cu drept de vot a judeţului, adică aproximativ 10.000 de semnături. Listele cu semnături vor fi duse la Consiliului Judeţean, care va avea la dispoziţie 30 de zile pentru consultări pe tema organizării referendumului. Dacă UDMR duce listele în 14 octombrie, termenul de consultare este până în 14 noiembrie, iar la şedinţa Consiliului Judeţean din luna noiembrie consilierii trebuie să decidă dacă merită organizat un astfel de referendum.

Reamintim că UDMR propune o altă variantă de reorganizare decât cea înaintată de USL, care merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare. În varianta UDMR, Sălajul nu ar mai urma să facă parte din Regiunea de Nord-Vest, cu încă cinci alte judeţe, ci dintr-o regiune mai mică, alături de Bihor şi Satu Mare. O altă diferenţă faţă de varianta USL este cea referitoare la judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, care ar urma să formeze, şi ele, o regiune distinctă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu