UDMR îşi face, în premieră, deputat de Sibiu

Kelemen Hunor / Sursa foto: cotidianul.ro

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj, la finalul Consiliului Permanent al UDMR, că formaţiunea sa a decis să colaboreze cu PCM şi să-i ofere două locuri eligibile de deputat, la fel cum a decis ca maghiarii din Sibiu să aibă un deputat propriu, care va candida pe un loc eligibil în Harghita: „Lucrul cel mai important e colaborarea noastră cu PCM, ei au primit două locuri eligibile pe listele noastre, vor candida pe listele UDMR. Nu e vorba de coaliţie, nu e vorba de alianţă politică. Ei vor intra pe listele noastre, două locuri eligibile pentru Camera Deputaţilor, în judeţul Covasna şi în judeţul Mureş”.

El a adăugat că cedarea locurilor de deputat către UDMR este „o decizie raţională”.

„Pe de altă parte, noi am vrut să demonstrăm că suntem responsabili unii faţă de ceilalţi şi, la propunerea mea, judeţul Harghita a oferit un loc eligibil, locul 4 pe lista judeţeană, unui judeţ care n-a avut posibilitatea în 26 de ani să trimită un reprezentant în parlament. Sunt câteva judeţe unde noi suntem în minoritate absolută, dar de unde noi în fiecare an electoral primim peste 50.000 de voturi. Ei n-au avut posibilitatea să aibă un reprezentant în parlament şi, la propunerea mea, au acceptat colegii să oferim un loc eligibil pentru judeţul Sibiu, dlui Benedek Zakarias, un om care cunoaşte foarte bine judeţul şi un om care activează în UDMR din 1990”, a spus Kelemen.

El a mai spus că UDMR îşi propune ca la alegerile parlamentare ă obţină 8-9 locuri de senator şi 18-19 locuri de deputat.

Potrivit lui Kelemen Hunor, viitorul guvern trebuie să fie unul politic şi a calificat ca raţională declaraţia preşedintelui Iohannnis, care a spus că premierul Cioloş trebuie să se decidă dacă rămâne independent sau se alătură unui partid: „Nu sunt un comentator al domnului Iohannis. Este o abordare, zic eu, raţională, dacă a solicitat acest lucru, el l-a propus să fie premier, dar trebuie să aşteptăm rezultatele alegerilor şi în funcţie de… Eu am mai spus despre Dacian Cioloş ce părere am, o părere bună. Trebuie să fie asumat politic viitorul guvern, inclusiv premierul. Dar noi despre aceste chestiuni vom vorbi după alegeri, nu aceasta este prioritatea noastră, fiindcă probabil nu vom da noi premierul României, cu toate că ar fi un lucru bun”.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu