Tribunalul Sălaj a respins apelul deputatului Andreea Paul în procesul de calomnie intentat „generalului lui Băsescu”, Viorel Stanca

Andreea Paul este deputat în Satu Mare

Tribunalul Sălaj a respins, joi, 10 octombrie, apelul declarat de Andreea Paul, dar şi de Viorel Stanca, în procesul în care deputatul de Ţara Oaşului îi cere despăgubiri „generalului lui Băsescu” pentru afirmaţiile făcute, la adresa acesteia, în cadrul unei emisiuni radio.

Dosarul a fost judecat pe fond la Judecătoria Zalău, care s-a pronunţat la sfârşitul lunii februarie, în sensul obligării lui Viorel Stanca la plata către reclamantă a sumei de 5.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile. Suma era semnificativ mai mică decât cea solicitată de Andreea Paul (100.000 de euro, nerecunoscută, însă, public), aşa că deputatul a formulat apel. Aceeaşi măsură a aplicat-o şi Viorel Stanca. Ieri, magistraţii Tribunalului Sălaj au respins ambele apeluri, decizia putând fi atacată, însă, cu recurs.

Reamintim că acţiunea în instanţă vine după ce în emisiunea „Rotisorul politic” difuzată de Radio Transilvania în 4 mai 2012, emisiune moderată de Daniel Săuca, invitatul acestuia, Viorel Stanca, a făcut unele remarci jignitoare la adresa mai multor membri PDL, în special la adresa Andreei Paul. De altfel, printr-o decizie din 31 mai 2012, Consiliul Naţional al Audiovizualului a şi stabilit că invitatul a jignit-o pe Andreea Paul. „Spre finalul emisiunii moderatorul l-a întrebat pe invitat ce părere are despre demisia d-nei Andreea Paul Vass, context în care invitatul a făcut o serie de comentarii jignitoare şi a folosit un limbaj injurios, atât la adresa acesteia, cât şi a familiei sale, fapt de natură a-i prejudicia imaginea”, se arată în decizia CNA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu