Tokes vrea să fie reprezentat de avocat la Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ‘Steaua României’

Laszlo Tokes / Sursa foto: realitatea.ro

Europarlamentarul Laszlo Tokes s-a declarat nemulţumit de faptul că avocatul său, Kincses Elod, nu a fost audiat de Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ‘Steaua României’, în şedinţa din 26 septembrie şi a susţinut că nu vrea să asiste la un proces ‘comandă politică.’

Tokes a declarat vineri, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că în şedinţa respectivă s-a insistat ca “pârâtul să se apere personal”, fapt care l-a făcut să se adreseze cancelarului Gheorghe Angelescu şi să solicite asigurarea dreptului său constituţional la apărare, conform Art. 44 din Constituţia României, prin avocat împuternicit.

În acelaşi timp, se precizează în comunicat, avocatul Kincses Elod a adresat o sesizare Uniunii Naţionale a Barourilor din România, cerând acestui for o poziţie referitoare la ‘atitudindea inadmisibilă şi ilegală’ a Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional ‘Steaua României’.

‘În concluzie, pretind în continuare să mi se asigure şi să mi se respecte dreptul constituţional elementar la apărare. Luând în considerare faptul că o comisie de partid poate decide revocarea unei decoraţii de stat doar în cazul unui stat cu un partid unic, nu doresc să asist personal la procesul de intenţie derulat la comanda politică a premierului Victor Ponta, suspectat de plagiat’, a precizat Tokes în sursa citată.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. jaky tractoristu" says:

    Jigodie asta-i inca in libertate??

Postaţi un comentariu