Seplecan cere rezilierea contractului de la centrul de deşeuri

Mihai Seplecan

Consilierul judeţean Mihai Seplecan cere rezilierea contractului de construire a centrului de management al deşeurilor. Solicitarea vine după ce ieri conducerea Consiliului Judeţean a făcut publice rezultatele expertizei care arată probleme grave la realizarea acestui proiect.

Seplecan afirmă că a semnalat problemele de la construirea noului centru cu ocazia unei vizite pe şantier din luna iunie”.  Cu această ocazie s-au putut constata, cu ochiul liber, că lucrările de la taluzuri erau făcute de mântuială, că există excavări făcute ilegal care pun în pericol integritatea fizică a obiectivului șamd. Era clar încă de atunci, chiar și fără mult așteptata expertiză, că lucrările la obiectiv au fost compromise. Acum, că în sfârșit, rezultatele mult prea dositei expertize au fost făcută public, constatăm că experții nu se sfiesc să declare această lucrare drept una “malefică”. Atrag atenția că, în timpul acelei vizite în teren, am declarat public că nu mă opresc până nu vor fi identificați toți cei care se fac responsabili de risipirea banului public”, se arată în comunicatul semnat de consilierul judeţean.

Mihai Seplecan critică însă actuala conducere a Consiliului judeţean că nu a făcut mai repede publice rezultatele expertizei. “Nici nu știu dacă, fără cererile pe care le-am făcut public, după ce le-am epuizat pe cele instituționale, pentru ca rezultatele expertizei să fie date publicității, actuala conducere a județului nu ar fi dosit pe mai departe adevărul. Am declarat public că aștept rezultatele expertizei pentru a mă pronunța cu privire la rezilierea contractului de execuție. Cu rezultatele dezastruoase în față, cer public nu atât rezilierea contractului de execuție, cât și inițierea procedurilor legale necesare ca cei care se fac vinovați (antreprenor, constructori, responsabili cu supervizarea), să fie identificați și să returneze banii încasați nemeritat pentru acest obiectiv”, a completat acesta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu