Regiunea mea este model. Ponta laudă Clujul şi Transilvania

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, după Congresul UDMR că Transilvania şi Clujul sunt un model de convieţuire şi că mesajul său pentru UDMR este de a păstra dialogul.

„Ne aflăm la Cluj şi aici sunt de acord şi cu primarul şi cu toţi că, într-adevăr, Clujul e un exemplu de convieţuire, de dezvoltare a tuturor, minoritate, majoritate. Ne aflăm în Transilvania, care e zona din România cu cele mai multe minorităţi, cu cele mai multe religii, cu cel mai bun exemplu de convieţuire şi, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, o să sprijin toate proiectele de dialog. Mesajul meu pentru cei de la UDMR -chiar dacă acum noi suntem la guvernare, ei sunt în opoziţie, e normal, e democratic acest lucru- a fost acela de a păstra întotdeauna dialogul. Dacă nu există dialog apare confruntarea şi în confruntare întotdeauna pierdem toţi”, a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că se poate discuta despre toate revendicările minorităţilor.

„Sunt convins că putem să dialogăm despre toate revendicările minorităţilor, despre tot ceea ce noi considerăm că este normal să avem într-o ţară europeană şi, cel mai important –şi aici mă refer la ce e direct responsabilitatea mea- e să ne dezvoltăm economic, să avem o prosperitate de care au nevoie şi românii, şi maghiarii, şi toţi cei care trăiesc în România, în aşa fel încât să fie o ţară în care fiecare poate să-şi facă o familie, să se dezvolte, să nu mai trebuiască să plece nici în Ungaria, nici în altă ţară europeană pentru un trai mai bun”, a completat Victor Ponta.

La Cluj-Napoca are loc, vineri şi sâmbătă, Congresul UDMR, la care participă numeroşi lideri politici din România şi din străinătate.

Galerie foto: Dan Bodea

[maxgallery id=”68757″]

Distribuie:

Postaţi un comentariu