Răritura DNA. Cordoş riscă excluderea din PSD

Alexandru Cordoș

Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra, spune că senatorul Alexandru Cordoş riscă suspendarea din partid sau chiar mai mult, după ce parlamentarul a fost acuzat de către DNA de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

„Zilele astea vom organiza o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean şi vom analiza situaţia dlui Alexandru Cordoş. Acolo o să luăm o decizie. Riscă suspendarea”, a afirmat Horia Nasra.

Acesta a lăsat să se înţeleagă că e posibil ca Biroul Permanent Judeţean al PSD Cluj să aplice o sancţiune şi mai aspră în cazul senatorului Alexandru Cordoş.

Soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaiela Lucia Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean Cluj, a fost reţinută de DNA şi  prezentată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ea a este acuzată de trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale). Procurorii DNA Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul Alexandru Cordoş şi fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată. Potrivit DNA, în intervalul noiembrie 2014 – prezent, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Alexandru Cordoş, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi al altor instituţii publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult, etc. Procurorii susţin că, în perioada ianuarie – aprilie 2015, în activitatea sa infracţională Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Cordoş, care cunoştea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile sus amintite.

Distribuie:

Postaţi un comentariu