Preşedintele UDMR, la Cluj: „Nagy Zsolt a fost nedreptăţit”

Kelemen Hunor, în timpul discursului ocazionat de sărbătorirea a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR | Foto: Transilvania Reporter

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă la Cluj că fostul ministru Nagy Zsolt a fost nedreptăţit de justiţie şi că acesta are nevoie de sprijinul şi solidaritatea formaţiunii politice.

Kelemen a participat sâmbătă la un eveniment organizat la Cluj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la crearea UDMR şi a făcut referire, în discursul său, şi la momentul foarte recent al condamnării fostului ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, despre care crede că a fost sancţionat pe nedrept.

„Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat, a fost condamnat la închisoare. Deci există foarte multe provocări. Şi niciodată să nu credeţi că cineva va termina treaba în locul nostru. Permiteţi-mi să fac aici referire şi la Nagy Zsolt. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt de săptămâna trecută. Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie. Nu există nicio dovadă împotriva lui, nu s-a privatizat nicio companie de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui şi în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijinul nostru şi de solidaritatea noastră”, a declarat Kelemen Hunor.

Cu aceeaşi ocazie preşedintele UDMR a mai spus că Uniunea nu trebuie să renunţe la adevăr, aşa cum cu siguranţă nici Nagy Zsolt nu o va face.

UDMR a sărbătorit sâmbătă, printr-un eveniment organizat la Opera Maghiară din Cluj, 25 de ani de la înfiinţare. Printre invitaţi s-au numărat fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela, vicepremierul Guvernului de la Budapesta, Semjén Zsolt, dar şi liderii partidelor maghiare din Serbia, Slovacia şi Ucraina.

Foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul unor privatizărilor strategice. Codruţ Şereş a primit patru ani şi opt luni închisoare iar Zsolt Nagy – patru ani.

În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe cei doi foşti miniştri, acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete. Acuzaţiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii SA.

De asemenea, ei au fost acuzaţi şi în legătură cu adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom.

Distribuie:

Postaţi un comentariu