Ponta renunță la președinția PSD până când își va demonstra nevinovăția în justiție

UPDATE: Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan crede că decizia premierului Ponta trebuie respectată. ”Victor Ponta trebuie să-şi continue mandatul de premier, activitatea sa fiind confirmată prin rezultatele bune ale guvernării PSD. În trei ani a reuşit să stabilească un nou model economic prin care s-a respins austeritatea şi a fost stabilit un echilibru între acţiunile pentru creşterea economiei şi crearea de locuri de muncă, susţinând şi măsurile de echitate socială şi de reparaţie faţă de nedreptăţile facute de guvernele de dreapta”, a spus acesta.

 

Premierul Victor Ponta a anunțat printr-un mesaj postat pe contul său de facebook că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție.

“Există însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situație să afecteze PSD, vă aduc la cunoștință decizia mea de a nu mai ocupa nicio funcție de conducere în partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse. În cazul în care nu voi avea o soluție a justiției în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcție și voi lupta din simpla și onoranta calitate de membru de partid”, precizează Ponta, în scrisoarea adresată conducerii PSD

Victor Ponta spune însă că va rămâne în fruntea Executivului. “Am toată convingerea și încrederea că Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea și ceilalți colegi vor asigura cu succes conducerea partidului în această perioadă, iar eu îmi voi face alături de ei, ca prim-ministru și membru de partid, datoria față de PSD și față de milioanele de români care au fost și sunt alături de noi”, adaugă premierul.

În scrisoarea postată pe Facebook, Ponta le amintește colegilor că este membru în partid din 2002 și le mulțumește social-democraților pentru alegerea sa în fruntea partidului în 2010.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu