Ponta despre aderarea la Schengen: „ Nu putem aborda problema ca niște fraieri, ca domnul Buda”

Premierul i-a răspuns liderului PDL Cluj, care îi ceruse demisia din guvern după amânarea aderării României la spațiul Schengen.

Prezent la Bistrița pentru a participa la inaugurarea noii facilități de producere a acumulatorilor pentru automobile cu tehnologia start-stop, premierul României, Victor Ponta, i-a răspuns ironic  liderului PDL Cluj, Daniel Buda, care îi ceruse să-și asume eșecul aderării la Schengen și să demisioneze, spunând că această situație trebuie tratată inteligent și nu cum sugerează pedelistul Buda.

După ce liderul PDL Cluj i-a cerut lui Victor Ponta să-și asume acest eșec și să demisioneze alături de Guvernul pe care îl conduce, premierul a declarat ironic că nici măcra nu știe cine este Daniel Buda și că declarațiile acestuia nu îl interesează, sugerând o abordare a subiectului mai inteligentă decât cea propusă de liderul pedelist:

„Ce zice Buda nu mă intersează. Subiectul Schengen ar trebui să-l tratăm serios, nu ca niște fraieri, cum îl tratează domnul respectiv. România a fost respinsă să intre în Schengen în 2011, când era prietenul domnului Buda prim –ministru. România nu este pregătită doar tehnic ci și economic și politic. Absolut toate lucrurile sunt în direcția bună. Ceea ce ține de România s-a făcut și se face și dacă vine domnul Boc înapoi tot așa face, că ce altceva să facă?”

Primul ministru Victor Ponta a declart în conferința de presă susținută în Bistrița că aderarea la spațiul Schengen este blocată de demagogia și ipocrizia unor politicieni francezi care se folosesc de problema rromilor pentru a se apăra în fața mass-mediei potrivnice.

„Sunt politicieni francezi care îi mint pe francezi că dacă România nu intră în Schengen se rezolvă problema cu rromii. Asta e o realitate, rromii sunt deja acolo. La presiunea mass-mediei franceze s-a găsit soluția asta.  Îmi exprim speranța că există oameni politici serioși care știu să treacă de ipocrizie. Ceea ce ține de România s-a făcut, așa cum și primul-ministru al Franței a spus”.

Victor Ponta a închis subiectul în aceași notă ironică, spunând că rezolvarea situației e peste puterea sa și chiar a lui Daniel Buda: „Ceea ce se întâmplă în viața politică a altor țări este dincolo de puterea noastră și chiar a lui Budhaa, cu <<h>>”.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu