PNL vrea să stimuleze munca

Deputatul Adrian Oros, vicepreşedinte al PNL, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută alături de deputatul liberal Florin Stamatian, că partidul său va depune în noua sesiune parlamentară o serie de proiecte legislative care să stimuleze munca: „În ultima perioadă, măsurile aberante pe care le ia PSD se îndreaptă în primul rând asupra vieţii noastre, încercând să colecteze bani pentru a îndeplini promisiunile electorale cu care au câştigat electoratul în toamna anului trecut. Aceste lucruri ne fac pe noi să venim cu nişte propuneri legislative care să se referă în primul rând la muncă, la stimularea muncii mai ales, şi la fiscalitate. Avem câteva pachete de proiecte legislative, pe unele le-am depus, altele sunt pe cale de a le depune, sunt în dezbatere”.

Adrian Oros s-a referit la proiectele legislative privind reducerea fiscalităţii muncii prin diminuarea contribuţiilor de la 39,5% la 32%, 16% pentru angajaţi, 16% pentru angajatori, la cel privind acordarea opţională, în sectorul privat, a celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu, cel privind reglementarea strictă a modului de creştere a salariului minim şi cel referitor la beneficiarii ajutorului social pentru venitul minim garantat, astfel încât să nu fie încurajată nemunca.

De asemenea, el a spus că există şi alte pachete legislative ale PNL, cum este cel privind administraţia publică, şi că partidul său va depune patru moţiuni, pe sănătate, educaţie, justiţie şi transporturi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu