PNL vrea să reintroducă examenul de admitere la liceu

Mirel Taloş este la al doilea mandat în Parlament

Liberalul Mirel Taloş, deputat USL ales în Colegiul Zalău, a declarat vineri, 18 octombrie, într-o conferinţă de presă că grupul parlamentar din care face parte a depus în Parlament o iniţiativă de modificare a Legii Educaţiei Naţionale referitoare la schimbarea modalităţii de admitere la liceu.

Potrivit deputatului, propunerea vizează eliminarea mediei ponderate de admitere la liceu, calculată pe baza mediei din clasele V-VIII şi a mediei de la Evaluarea Naţională, prin reintroducerea examenelor de admitere la liceu.

„Considerăm că prin această măsură calitatea învăţământului gimnazial şi a celui liceal va creşte. Pentru că sistemul de acum nu asigură o linie de start egală pentru toţi elevii, iar diferenţele de calitate dintre instituţiile de învăţământ fac ca dozele de subiectivism să fie prea mari”, a declarat Taloş.

Deputatul a precizat că, dacă va fi aprobată, modificarea ar intra în vigoare de anul viitor, cu atât mai mult cu cât – subliniază el – nu implică surse de finanţare noi.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu