Parlamentarii PSD Cluj spun NU cianurii de la Roşia Montană

Foto: Dan Bodea

Parlamentarii clujeni ai PSD au anunţat, joi, că vor vota împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Cei trei parlamentari, deputaţii Aurelia Cristea şi Cornel Itu şi senatorul Alexandru Cordoş, şi-au motivat gestul, joi, într-o conferinţă de presă comună, prin faptul că exploatarea aurului se face pe bază de cianuri. De asemenea, ei au transmit minerilor din Roşia Montană blocaţi în mină că nu sunt împotriva lor.

„M-am documentat atent, am discutat cu reprezentanţi ai Academiei Române, am fost la Roşia Montană, am văzut ce se întâmplă acolo. Când s-a pus problema votului în parlament, am iniţiat o acţiune de consultare a clujenilor faţă de acest proiect în care au fost peste 3.600 de semnături împotriva lui. Voi vota împotriva proiectului de la Roşia Montană, dar precizez că nu votez împotriva investitorilor care doresc să facă afaceri sănătoase. Trebuie găsite soluţii alternative pentru Roşia Montană, pentru minerii din zonă. Le transmitem un mesaj minerilor blocaţi în mină că nu suntem împotriva lor, ci că trebuie găsită o soluţie la problemele de mediu care pot afecta zona”, a declarat Aurelia Cristea.

La rândul său, senatorul Alexandru Cordoş a declarat că Guvernul Ponta a procedat corect în cazul Roşia Montană.

„Nu putem continua exploatarea cu cianură, aceasta fiind cea mai mare problemă a proiectului. Eu, personal, am primit peste 3.000 de emailuri pe această temă, majoritatea fiind împotrivă. Este o decizie comună a parlamentarilor PSD Cluj de a vota împotriva acestei forme a proiectului de la Roşia Montană, dar propunem o dezbatere să vedem dacă sunt şi alte date pe care acum nu le cunoaştem”, a menţionat Alexandru Cordoş.

Şi deputatul Cornel Itu a spus că nu susţine proiectul de la Roşia Montană pentru că „nu este unul de tip durabil”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu