Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, și-a depus demisia , renunțând la postul ocupat ca urmare a unor declarații considerate de opinia publică drept inadecvate conform cărora bugetul alocat pentru prevenirea HIV/SIDA este nejustificat de mare și că acei bani ar fi mai bine utilizați la ministerul pe care îl conduce.

Potrivit Mediafax, Daniel Barbu și-a înaintat demisia la Guvern în această dimineață, după ce zilele trecute acesta declarase  la Craiova că nu i se pare normal ca programul  pentru combaterea HIV/SIDA să primească atât de mulți bani în contextul în care, în opinia sa, România nu are atât de mulți oameni infectați cu acest virus.

Reacțiile nu au întârziat să apară, oamenii politici și chiar colegii de partid catalogând aceste declarații ca cel puțin inadecvate. În ciuda faptului că imediat după comiterea aceste gafe, Daniel Barbu și-a cerut scuze public, în cursul zilei de miercuri, președintele PNL Crin Antonescu i-a sugerat să-și dea demisia de onoare.

Conform informațiilor Mediafax, confirmate ulterior de premierul Victor Ponta, în cursul dimineații zilei de joi, Daniel Barbu și-a trimis demisia din funcție la Guvern. Pe lista celor care i-ar putea lua locul lui Barbu la șefia ministerului se află numele a doi PNL-iști, Gigel Știrbu și Vlad Nistor.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu