Menaj a trois: Iohannis se bazează pe Boc, care o susţine pe Udrea

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidat la alegerile prezidenţiale, a declarat, miercuri, că în campania sa electorală se bazează şi pe sprijinul primarului PDL Emil Boc, care a anunţat că o susţine pe Elena Udrea.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că Emil Boc, deşi este membru al PDL, o susţine pe Elena Udrea, candidat al PMP, Klaus Iohannis a spus că are toată încrederea în Emil Boc.

„Nu-mi place să comentez spusele altor politicieni sau, în această speţă, a unui coleg primar general de mare municipiu. Însă pot să vă spun că am toată încrederea că dl primar Boc că finalmente se va regăsi pe partea bună a spectrului politic şi mă bazez pe el”, a subliniat Klaus Iohannis.

El a adăugat că se aşteaptă ca Emil Boc să revină pe „partea foarte potrivită a lucrurilor”.

Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții PNL și PDL din judeţul Cluj, alături de liderii Alianței Creștin-Liberale, Marius Nicoară, Daniel Buda, Ciprian Dobre, Dan Motreanu, Ioan Oltean, Andreea Paul, Teodor Atanasiu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Mircea Cazan și Mihai Răzvan Ungureanu. El a avut şi o întâlnire cu mediul universitar clujean, la Biblioteca Universitară Lucian Blaga.

„Am spus că îmi doresc mai mult dialog şi mai multă dezbatere pe teme importante pentru români. Am spus că acesta va fi modul în care voi face eu politică în calitate de preşedinte al României, aducând oamenii împreună la masa dialogului, cu seriozitate. Evenimentul de astăzi este, dacă vreţi, o prefigurare a acestui mod de exercitare a funcţiei prezidenţiale. Şi sper să fie doar începutul unei dezbateri mai ample pe probleme reale, care preocupă astăzi cetăţenii României”, a afirmat Iohannis în faţa universitarilor clujeni.

El a adăugat că trebuie demolate mituri care i-au ţinut pe loc pe români.

„Mi-aş dori ca în această campanie să începem să dărâmă mituri, să deconstruim prejudecăăţi care ne-au ţinut pe loc. Nu noi ca persoane, ci noi românii ca popor, ca societate, ca naţiune de cetăţeni. Nu întâmplător mi-am intitulat misiunea şi proiectul prezidenţial România lucrului bine făcut. România lucrului bine făcut începe exact cu abandonarea a două asemenea mituri, a două idei păguboase, deloc adevărate, că în România nu se poate şi că merge şi aşa”, a menţionat preşedintelePNL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu